Fiskburgare med kinaris och hummus

Kvällens middag blev fiskburgare med kinaris och hummus. Sallad på sidan om. Fiskbiffarna var helt okej. Dock stekte jag dom för länge så de blev ganska torra. Hummusen var perfekt till. Sammanfattningsvis bra vardagsmat.

Fiskburgare, 8 st

400 g (tinad) torsk
Finrivet skal från 1 citron
1/2 kruka hackad persilja
salt, peppar

Mixa fisken till en ganska slät färs. Blanda ned persiljan och citronskalet. Salta och peppra. Forma till 8 burgare. Panera i ströbröd och stek i olja på medelvärme 2-3 minuter per sida.

Kinaris, 4 port

4 port kokt basmatiris
2 dl kokt grönsaksblandning ärtor, majs, paprika

Blanda ihop ris och grönsaksblandningen.

Hummus, 1 sats

3 dl kokta kikärtor
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl citronsaft
1 dl tahini
1 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk malen spiskummin
1 krm cayennepeppar
3 msk vatten

Blanda alla ingredienser utom vattnet till en slät kräm med hjälp av mixer/mixerstav. Sist tillsätter man vattnet lite i taget, samtidigt som man mixar. Smaka av med mer salt vid behov.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *