Fiskburgare med kinaris och hummus
Kvällens middag blev fiskburgare med kinaris och hummus. Sallad på sidan om. Fiskbiffarna var helt okej. Dock stekte jag dom för länge så de blev ganska torra. Hummusen var perfekt till. Sammanfattningsvis bra vardagsmat.
Fiskburgare, 8 st
400 g (tinad) torsk
Finrivet skal från 1 citron
1/2 kruka hackad persilja
salt, peppar
Mixa fisken till en ganska slät färs. Blanda ned persiljan och citronskalet. Salta och peppra. Forma till 8 burgare. Panera i ströbröd och stek i olja på medelvärme 2-3 minuter per sida.
Kinaris, 4 port
4 port kokt basmatiris
2 dl kokt grönsaksblandning ärtor, majs, paprika
Blanda ihop ris och grönsaksblandningen.
Hummus, 1 sats
3 dl kokta kikärtor
2-3 vitlöksklyftor
1/2 dl citronsaft
1 dl tahini
1 dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk malen spiskummin
1 krm cayennepeppar
3 msk vatten
Blanda alla ingredienser utom vattnet till en slät kräm med hjälp av mixer/mixerstav. Sist tillsätter man vattnet lite i taget, samtidigt som man mixar. Smaka av med mer salt vid behov.
Senaste kommentarer