Glassens dag

Glass i stora lass!

Glass i stora lass!

Imorgon är det våffeldagen, och vet ni, idag är det en minst lika viktig dag – Glassens dag. Passa på att njuta av god, smakrik, krämig glass. Gärna toppad med någon god sås, varför inte Calle och saltlakritssåsen och/eller annan spännande topping som strössel, nötter, kakor, godis, färsk frukt eller annat gott! Gå loss bara!

Vill man göra sin egen nyttiga glass är ett riktigt bra tips att utgå från banan. Bara att mixa ihop med bär eller annan smaksättning och/eller avokado och du får en god, krämig, smakrik och nyttig glass på ett kick, se recept nedan. Jag har mängder med recept på nyttig glass men håll till godo med detta recept så länge!

Inför Glassens dag har Arla kartlagt svenskarnas glassvanor. Resultatet visar att Sverige är ett glassälskande land. Från mars till september äter drygt 70 procent av svenskarna glass en gång i veckan eller oftare. Smålänningarna är de största glassälskarna, där äts det mest. De flesta äter helst sin glass hemma. Mjukglass är den mest populära glassen, sen kommer kulglassen. Svenskarnas topp-10 över favoritsmaker överraskade mig faktiskt. Hur kan romrussin komma på plats 5? Bläää säger jag. Och pistage på plats 7? Jag gillar pistage men inte som glassmak.

Svenskarnas glassfavoriter
1. Vanilj
2. Choklad
3. Pekannöt
4. Lakrits
5. Romrussin
6. Jordgubb
7. Pistage
8. Melon
9. Polka
10. Päron

Nyttig glass

1 avokado
2 bananer
200 g frysta hallon
Valfri topping

Skala banan och avokado. Mixa avokado, banan och frysta hallon tills det är slätt. Frys in glassen innan du äter den och rör gärna om några gånger under infrysningstiden för att få den fluffig och fin. Ta ut, lägg i skål och njut tillsammans med god topping!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.