Gooh(d) fransk fiskgryta

Som jag berättade tidigare har färdigmattillverkaren Gooh under januari kommit med två nya smaker på sina kylda rätter, nämligen Fransk fiskgryta och Chili con carne. Låter hur gott som helst och dessa kunde jag givetvis inte låta bli att testa!

Fransk fiskgrytaFörst ut blev den franska fiskgrytan som blev dagens lunch på jobbet. Grytan består av bitar av lax och kolja tillsammans med potatis, morot, broccoli, vitlök och färska örter.

Klar att värmaSom vanligt kommer rätterna i den oerhört smarta plastförpackningen som piper när den är färdigvärmd och klar att äta. Det ger en perfekt temperatur på maten. Plasten är genomskinlig vilket gör att man ser vad man får och slipper köpa grisen i säcken. Rätten ser god ut redan i förpackningen.

Klart att äta!Värmd och klar föredrar jag att lägga upp maten på en tallrik. Jag tycker det ser mest aptitligt ut. En djup tallrik passar bäst för denna fiskgryta. Doften från grytan är fantastisk och redan här höjs förväntningarna ytterligare ett snäpp.

Maten gör mig sedan verkligen inte besviken. I en välsmakande buljong smaksatt med vitt vin ligger två fina fiskbitar – en bit kolja och en bit lax, tillsammans med tärnad potatis, morot och broccoli i perfekt mängd. Proportionerna mellan mängden fisk, rotfrukter och buljong är i mina ögon helt perfekt. Fisken är perfekt tillagad med massor av smak. Laxen fullkomligt smälter i munnen! Rotfrukterna smakar gott och har perfekt tuggmotstånd. Smaksättningen på buljongen är formidabel.

Jag kompletterade min gryta med färsk sallad och en smörgås för mer grönt och högre mättnad. Kanske inte helt nödvändigt i detta fall, men vi har alla olika behov.

Fransk fiskgryta seglar in på min topp 3-lista och får betyget 5 sunda av 5 möjliga.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *