Grilla vego
Att äta mer grönt ligger helt rätt i tiden. Det är inte bara coolt utan även väldigt gott! Trenden går allt mer mot att man utgår från grönsakerna och skapar maträtter med dessa i fokus istället för att utgå från kött/fisk/fågel och lägga till grönt och tillbehör till dessa. Nu har den gröna trenden även spridit sig till den heliga grillen. En av de som vill inspirera oss att grilla vego är Paul Svensson.
Paul Svensson har precis kommit ut med kokboken Grilla Vego. Precis som i sin förra kokbok, Den nya husmanskosten vill han att grönsakerna ska vara huvudsaken i våra maträtter. Med recepten i boken vill han visa att grilla utan kött blir både gott och mättande och är dessutom enkelt.
Innan recepten tar vid får vi grillovana en liten grillintroduktion och kort guide till vegogrillning med smarta trick för att lyckas med grönsaksgrillningen. Sedan är recepten indelade i olika kategorier – Snabblagat, Raggaefood, Slowgrillat, Pizzakväll, Rökning, Picknick, Såser tillbehör och kryddblandningar samt Sött på grillen.
Jag var inte helt helt nöjd med recepten i Pauls senaste kokbok och samma känsla får jag även med denna. I vanliga fall när jag läser en kokbok hittar jag massor av recept jag genast vill sätta igång och testa. I den här hittar jag några stycken som jag absolut kommer laga till, men inget som sticker ut. Jag kommer nog att använda recepten som tillbehör till mitt animaliska protein. För det finns en del som lockar. Några av de rätter som lockar mig är Jerkat ris, Cheesedogs, Grillbakade morötter, Saltinbakad kålrot, samtliga pizzor, Grillad marinerad svamp rökt chili och späd löksallad, Sommarvarma tomater risoni lime och selleri, Hallon och mandelkaka samt Bananasplit med mjölkkola passionsfrukt och riven choklad. Det här kan bli en grönare sommar, eller vad säger ni?!
Senaste kommentarer