Grilla vego

Grilla vego av Paul Svensson

Grilla vego av Paul Svensson

Att äta mer grönt ligger helt rätt i tiden. Det är inte bara coolt utan även väldigt gott! Trenden går allt mer mot att man utgår från grönsakerna och skapar maträtter med dessa i fokus istället för att utgå från kött/fisk/fågel och lägga till grönt och tillbehör till dessa. Nu har den gröna trenden även spridit sig till den heliga grillen. En av de som vill inspirera oss att grilla vego är Paul Svensson.

Läckra cheesedogs

Läckra cheesedogs

Paul Svensson har precis kommit ut med kokboken Grilla Vego. Precis som i sin förra kokbok, Den nya husmanskosten vill han att grönsakerna ska vara huvudsaken i våra maträtter. Med recepten i boken vill han visa att grilla utan kött blir både gott och mättande och är dessutom enkelt.

Bakade och grillade rödbetor med syrade hallon

Bakade och grillade rödbetor med syrade hallon

Innan recepten tar vid får vi grillovana en liten grillintroduktion och kort guide till vegogrillning med smarta trick för att lyckas med grönsaksgrillningen. Sedan är recepten indelade i olika kategorier – Snabblagat, Raggaefood, Slowgrillat, Pizzakväll, Rökning, Picknick, Såser tillbehör och kryddblandningar samt Sött på grillen.

Sommarvarma tomater risoni lime och selleri

Sommarvarma tomater risoni lime och selleri

Sist men inte minst en god efterrätt!

Sist men inte minst en god efterrätt!

Jag var inte helt helt nöjd med recepten i Pauls senaste kokbok och samma känsla får jag även med denna. I vanliga fall när jag läser en kokbok hittar jag massor av recept jag genast vill sätta igång och testa. I den här hittar jag några stycken som jag absolut kommer laga till, men inget som sticker ut. Jag kommer nog att använda recepten som tillbehör till mitt animaliska protein. För det finns en del som lockar. Några av de rätter som lockar mig är Jerkat ris, Cheesedogs, Grillbakade morötter, Saltinbakad kålrot, samtliga pizzor, Grillad marinerad svamp rökt chili och späd löksallad, Sommarvarma tomater risoni lime och selleri, Hallon och mandelkaka samt Bananasplit med mjölkkola passionsfrukt och riven choklad. Det här kan bli en grönare sommar, eller vad säger ni?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *