Underbaraste pajen
Åh, vad vi äter mycket god mat nu i påsk. Det är goda frukostar, luncher, middagar, mellanmål och fika. Härligt!
Långfredagens lunch var GRYM! En påskbuffé med bara det allra godaste. Gravad lax med hovmästarsås på toast, ägghalvor med majonäs och färska räkor, löksill, senapssill, skärgårdssill och färsk potatis, lammkorv och färsk salsiccia och det allra bästa – en kall paj med lax, räkor och avokado på kavringsbotten. Den MÅSTE ni laga till.
Denna paj brukar jag servera både till påsk, midsommar och jul. Den är helt ljuvlig!!! Fyllningen innehåller rödlök och då Gustaf inte gillar det la jag fyllning utan rödlök på en kvarts del av pajen. Den ser därför kanske konstig ut på bild, men jag ville att alla skulle kunna äta. Tur det för pajen var enormt uppskattad och alla gav den högsta betyg!!!
Jag har väl sagt att jag älskar påskmat och lyckligt nog blir det samma lunch imorgon! Vad kan du inte vara utan på påskbordet?
Kall paj med lax, räkor och avokado
Pajbotten
200 g kavring
50 g smör
Fyllning
150 g strimlad kallrökt lax
200 g hackade skalade räkor
2 hackade hårdkokta ägg
2 tärnade avokado
1 hackad röd lök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar
Dekoration
Dill, citron eller löjrom
Riv kavringen i smulor eller kör den i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform med fingrarna. Ställ formen kallt under tiden du gör fyllningen.
Blanda laxen, räkorna, äggen, avokadon och löken med creme fraiche och majonäs. Smaka av med citron, salt och peppar. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt gärna pajen vila minst ett par timmar i kylen innan den ska ätas. Dekorera innan servering.
Senaste kommentarer