Hälsobröd

Att jag tycker om bröd och gärna äter mycket bröd kan inte ha undgått mina trogna läsare. Jag är en allätare och gillar allt från söta, ljusa bröd till sura, grova bröd. Förr om åren var jag duktig och bakade mycket bröd själv men då flera av familjens övriga familjemedlemmar föredrar mjukt, fluffigt köpebröd blir det inte lika ofta längre.

Hälsolimpan

Annars finns det inte mycket som slår känslan av att röra ihop sitt eget bröd, dofterna som sprider sig i huset och att få njuta av det goda brödet man bakat själv.

Skär upp och njut!

I helgen slog jag till och bakade ett riktigt nyttigt bröd, Hälsobrödet. Helt galet gott! Nyttigt, gott och bara att röra ihop. Behöver inte ens jäsa. Det finns tusen och åter tusen varianter på detta bröd och det här blev min version. Ät och njut!

Hälsobröd, 1 limpa

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
2 dl dinkel fullkorn
3 dl dinkelsikt
1 dl hela linfrön
0.5 dl gojibär
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
250 ml kvarg
1.5 dl Alpro Havredryck
1 rivet äpple
Kanel efter smak
Ev blandade frön till topping

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner kvarg och havredryck. Riv i äpplet. Krydda lite lätt med kanel. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö på frön till topping. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med en potatissticka, är brödet torrt så är brödet klart.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *