Diskbänksfrukost

Det finns något för alla smakerHelgerna startar vi ofta hela familjen samlade framför någon familjefilm i soffan i vardagsrummet. Samtidigt äter vi en god och stärkande frukost så man orkar vara pigg och glad fram till lunch. Ibland tar vissa av oss dock även något litet mellanmål innan lunch ifall men inte blivit tillräckligt mätt.

Det är i princip alltid jag som dukar fram och jag försöker se till att det finns något för alla. I lördags fanns det frallor, limpa, smör, oboy och mjölk, vaniljyoghurt och kvarg, flingor och müsli, olika salami, skinka, ost och getost, ägg, kaviar, bär och frukt, juice, te och kaffe. En lyxig hotellkänsla att bara få plocka av allt gott och välja precis vad man är sugen på.

Bara att ta för sigPå vardagar ser frukosten betydligt annorlunda ut. Själv äter jag Paulun-gröt med mosad banan, kokosflingor, chiafrön och soyamjölk samt två smörgåsar med varierande pålägg. Mattias tar bara en kvarg som den är och inget mer därtill, Gustaf en risifrutti och oboy och Filippa en smörgås samt en tallrik fil med flingor. Alla är vi individer med olika behov och preferenser.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *