Helt vanliga men magiskt goda köttbullar

Om några timmar har vi en omgång helt vanliga men magiskt goda köttbullar!
Om några timmar har vi en omgång helt vanliga men magiskt goda köttbullar!

Varför krångla till det hela tiden? Ta bara köttbullar. Det finns en uppsjö varianter varav jag har lagat tex Albondigas, tacoköttbullar, kycklingbollar i kokossås, Koreanska köttbullar, älgköttbullar, italienska köttbullar. Imorgon 23 augusti firar vi i Sverige Köttbullens dag och då tycker jag vi slår till på helt vanliga men magiskt goda köttbullar.

Vi lyfter på locket och njuter av alla goda dofter som sprider sig i huset!
Vi lyfter på locket och njuter av alla goda dofter som sprider sig i huset!

Jag har inte delat några Crock Pot-recept på länge men nu gör jag ”come-back” och sätter ribban högt med mina magiska köttbullar i tomatsås. Som sagt, håll det enkelt. Ibland kan det enkla vara det godaste. Servera med nykokt smörslungad färskpotatis eller goda makaroner och ni har en smakupplevelse utöver det vanliga, eller helt enkelt det vanliga, att se fram emot!

Köttbullarna är klara att serveras!
Köttbullarna är klara att serveras!

Helt vanliga jävla köttbullar i tomatsås, 4 port

Köttbullar:
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
1 msk torkad persilja
1/2 tsk lökpulver
3 msk riven parmesan
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater à 400 g
1 tsk socker
flingsalt
nymald svartpeppar

Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs glansigt i olivolja i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, annars i en stekpanna på spisen. Obs! Man behöver inte fräsa löken om man inte vill det. Jag gör det för att få mildare smak på löken. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat och socker. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. 

Gör nu köttbullarna. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla ca 5 minuter. Riv osten. Tillsätt färsen och övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Forma färsen till stora köttbullar med vattensköljda händer eller köttbulletång. Lägg försiktigt i köttbullarna i tillagningsenheten. Låt gå på svag värme i 4-5 h eller hög i 2-3 h. Servera med kokt potatis eller pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *