Inspireras av andra

Jag läser inte så många bloggar längre. Tiden räcker helt enkelt inte tid. Men jag har några favoriter inom olika bloggkategorier jag försöker följa regelbundet. Matstugan är en av dessa. Linda är en fantastiskt trevlig person och lagar ofta mat som ser fantastiskt god ut. Henne brukar jag hämta inspiration hos då och då. Receptet till dagens goda middag hittade jag hos henne.

Ofta ändrar jag i ett recept och anpassar efter eget smak och tycke, men i det här receptet ville jag inte ändra ett dugg. Det var komplett (dock saknade jag färsk timjan hemma så den fick jag vara utan och mängden lammfärs dubblerades)!

Lammragu med gnocchi

Kvällens middag blev en fantastiskt smakrik lammragu. Jag tror minsann det kommer bli en ny vardagsfavorit hemma hos mig. En vardagsfavorit ska enligt mig vara 1) god 2) någorlunda nyttig 3) gå snabbt att laga 4) billig (vad billigt är lämnar jag upp till var och en att avgöra – kvalitet kan man ibland få betala extra för men är många gånger värt det). Den här lammragun uppfyller samtliga dessa krav.

Lammragu med gnocchi, 4 port

1 gul lök
250 g blandad svamp
400 g lammfärs
smör/olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm riven muskot
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
½ kruka färsk timjan
Gnocchi (funkar toppen med färdig färsk från butik som är beräknad till ca 3 personer)
Parmesan färskriven
½ kruka färsk timjan

Hacka löken och fräs den med svampen i smör och olja i rymlig stekpanna. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, timjan, salt och peppar. Fräs på stark värme tills färsen är genomstekt. Häll på vinet och låt det koka in. Sänk värmen. Tillsätt tomater och tomatpuré. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Häll på lite vatten om det blir för torrt. Koka gnocchin och vänd ner.

Vid servering, strö över rikligt med färskriven parmesan och ös på med färsk timjan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *