Kelpnudlar med ingefära, tamari och chili
Igår var jag på en härlig inspirationsfrukost tillsammans med Leila Söderholm på Renée Voltaires nya butik Pepstop. På Pepstop är allt ekologiskt, oprocessat, utan tillsatser och veganskt. Jag blev så inspirerad och handlade med mig en lunch som blev Kelpnudlar med ingefära, tamari och chili samt muffins med pumpa/valnöt/kardemumma, bovetefrallor, ingefärskolor med mango och en färdig mix Veggie Burgers med chia/soltorkad tomat/hampa.
Kelpnudlar, nötter och romansallad/broccoli/morötter/paprika med en dressing gjord på ingefära, tamari och chili. En av de godaste luncherna jag ätit ever! Så fräscht och gott! En riktig smakexplosion i munnen! Jag planerar redan att åka tillbaka till Pepstop för att testa fler av deras luncher. Rekommenderas å det varmaste!
Kelpnudlar är nudlar gjorda på sjögräset kelp (tång, aloevera, förtjockningsmedel från brunalg enligt innehållsförteckningen) som mals ner och förvandlas till nudlar. De innehåller mycket mineraler. De ser ut som glasnudlar och smaken är väldigt neutral. De är inte alls goda som de är utan fungerar bäst att marinera i härliga dressingar av olika slag. De finns att köpa i de flesta välsorterade affärer eller på nätet.
Senaste kommentarer