Köttfärsbiffar med god sås
Kvällens middag var riktigt god! Saftiga goda köttfärsbiffar, hemgjord tomatsås, kokt färskpotatis, senap och sallad. Så enkelt men ändå så gott. En rätt som alltid går hem hos hela familjen!
Köttfärsbiffar, 4 port
8oo g köttfärs
5 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten eller mjölk
1 finriven gul lök
1 msk kalvfond
1 ägg
salt + peppar
Blanda vatten eller mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla i ca 10 min. Blanda köttfärs, finriven lök, kalvfond, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Forma till biffar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugn på 200 grader i ca 20 minuter. Häll av vätska från plåten lite då och då för att undvika att biffarna kokas i ugnen.
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater/hela tomater som man krossar själv
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
salt, peppar efter smak
Finhacka löken, pressa vitlöken. Smält lite smör i botten på en kastrull. Häll ned lök och vitlök och låt fräsa en kort stund. Häll sedan ner krossade eller hela tomater, 2 matskedar tomatpuré, salt, peppar och 1 tesked socker och avsluta med 1 msk god balsamvinäger. Låt puttra på spisen minst 30 minuter.
Senaste kommentarer