Kvarg med smak av lakrits och citron
Vi konsumerar mycket kvarg hemma hos oss. Kvarg är nyttigt (om ni köper en sort utan massa tillsatt socker), proteinrikt och perfekt till frukost, mellanmål, kvällsmål, i/till matlagning och bakning. Som den är, smaksatt med Fun Light eller annan saft, toppad med godsaker som frukt, bär, granola och i smoothies. Kvarg är oerhört populärt, inte bara hos oss som tränar utan även hos stora massan. Det innehär att det idag finns massor av smaker och tillverkare. En av aktörerna på marknaden är Valio. Valio har precis lanserat en ny kvarg med smak av lakrits och citron.
Nyheten heter Valio Eila kvarg lakrits med smak av citron. Den är laktosfri. Fungerar att äta precis som den är eller som en smakhöjare i efterrätter och bakverk. Varför inte testa Valios recept på kvargglass med smak av lakrits och citron. Perfekt att svalka sig med under sommarens varma dagar.
Jag testade kvargen här om kvällen och blev positivt överraskad. Kvarg med lakritssmak låter inte gott men det fungerade faktiskt i kombination med fräsch citronsmak. Dessutom var den väldigt krämig och len. Tummen upp från både mig och Filippa som utgjorde kvargens testpanel.
Kvargglass med lakrits och citron, 4 portioner
400 g (2 pkt) Valio Eila kvarg lakrits med smak av citron
2 dl Valio Eila vispgrädde
2 msk socker
Topping:
Lakritssås
Lakritsströssel
Gör så här:
Sätt kvargen (i sina förpackningar) i god tid i frysen. Förslagsvis över natten. Ta fram förpackningarna ur frysen och värm de oöppnade bägarna ett ögonblick under varmt vatten – så att kvargen lossnar från förpackningen. Öppna burkarna och stjälp ut kvargen på en skärbräda. Dela varje kvarg i fyra delar. Lägg kvarg, socker och grädde i en matberedare eller en mixer och mixa ingredienserna tills det har blivit en slät glass. Lägg upp i valfri skål och ringla över lakritssås och lakritsströssel (eller den topping du föredrar). Lakrits är till exempel väldigt gott tillsammans med färska hallon!
Senaste kommentarer