Kvarg med smak av lakrits och citron

Kvarg med smak av lakrits och citron

Kvarg med smak av lakrits och citron

Vi konsumerar mycket kvarg hemma hos oss. Kvarg är nyttigt (om ni köper en sort utan massa tillsatt socker), proteinrikt och perfekt till frukost, mellanmål, kvällsmål, i/till matlagning och bakning. Som den är, smaksatt med Fun Light eller annan saft, toppad med godsaker som frukt, bär, granola och i smoothies. Kvarg är oerhört populärt, inte bara hos oss som tränar utan även hos stora massan. Det innehär att det idag finns massor av smaker och tillverkare. En av aktörerna på marknaden är Valio. Valio har precis lanserat en ny kvarg med smak av lakrits och citron.

Var skeptisk innan jag smakade...

Var skeptisk innan jag smakade…

Nyheten heter Valio Eila kvarg lakrits med smak av citron. Den är laktosfri. Fungerar att äta precis som den är eller som en smakhöjare i efterrätter och bakverk. Varför inte testa Valios recept på  kvargglass med smak av lakrits och citron. Perfekt att svalka sig med under sommarens varma dagar.

... men den fick flera tummar upp från mig och min smakpanel!

… men den fick flera tummar upp från mig och min smakpanel!

Jag testade kvargen här om kvällen och blev positivt överraskad. Kvarg med lakritssmak låter inte gott men det fungerade faktiskt i kombination med fräsch citronsmak. Dessutom var den väldigt krämig och len. Tummen upp från både mig och Filippa som utgjorde kvargens testpanel.

Kvargglass med lakrits och citron, 4 portioner

400 g (2 pkt) Valio Eila kvarg lakrits med smak av citron
2 dl Valio Eila vispgrädde
2 msk socker

Topping:
Lakritssås
Lakritsströssel

Gör så här:
Sätt kvargen (i sina förpackningar) i god tid i frysen. Förslagsvis över natten. Ta fram förpackningarna ur frysen och värm de oöppnade bägarna ett ögonblick under varmt vatten – så att kvargen lossnar från förpackningen. Öppna burkarna och stjälp ut kvargen på en skärbräda. Dela varje kvarg i fyra delar. Lägg kvarg, socker och grädde i en matberedare eller en mixer och mixa ingredienserna tills det har blivit en slät glass. Lägg upp i valfri skål och ringla över lakritssås och lakritsströssel (eller den topping du föredrar). Lakrits är till exempel väldigt gott tillsammans med färska hallon!

*** Inlägget baseras på produktprover men åsikterna är helt mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *