Kyckling med mild currysås i Crock Pot

Ingredienser till Kyckling med mild currysås i Crock Pot

Ingredienser till Kyckling med mild currysås i Crock Pot

Det finns vissa jättenyttiga matvaror som barn generellt har svårt för. Fisk, bönor, broccoli och lök är några av dessa. Min son är oerhört picky och just lök är något han skyr som pesten. Lök har en speciell smak och konsistens som kan vara svår. Det finns dock knep att ta till. Värm löken tills den mjuknar och kör med en stavmixer till puré. Då kan den blandas ner i allt från brun sås, tomatsoppa och pizzasås och i köttbullarna, i fiskgratängen eller i tacofärsen. Mitt tips är att laga till kyckling med mild currysås i Crock Pot. Det är en maträtt som hela familjen älskar. Den innehåller massor med härlig skivad lök. Gustaf äter rubbet och tar om och om igen. Efter tredje stora portionen ville han ha ännu mer men då fick vi säga stopp och belägg. Den är faktiskt helt makalöst god!

Jag bryner alltid både kyckling och lök i grytan innan tillagning.

Jag bryner alltid både kyckling och lök i grytan innan tillagning.

Kycklingen är klar att servera!

Kycklingen är klar att servera!

Ni som läser min blogg och mina Crock Pot recept i synnerhet vet att det här är en av familjens favoriträtter som vi lagar om och om  igen. En fantastisk vardagsrätt i all sin enkelhet. Den är lättlagad, billig, mild men ändå smakrik och nyttig. Har aldrig testat att utesluta kaffegrädden men är övertygad om att rätten skulle smaka supergott även utan denna. Serveras med pasta, ris eller potatis.

Middagen är serverad!

Middagen är serverad!

Kyckling med mild currysås i Crock Pot, 4 port

800 g kycklingfilé
olja till stekning
3 gula lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över

Bryn kycklingen runt om i olja i Crock-Pot (alternativt stekpanna), salta och peppra. Flytta kycklingen från pannan. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda ner curryn och låt bryna något. Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice. Lägg ner kycklingen och tillaga på låg effekt i 4,5 timme. Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt. Smaka av såsen med salt och peppar. Vid servering, lägg på skållade tomater och strö över kryddgrönt. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *