Laga mellandagsmaten i Crock-Pot
Att, som jag ofta gör, tillaga mat i Crock-Pot är mycket smidigt. Det är bara att fylla Crock-Pot med ingredienser och sen sköter maten sig själv. Man kan sätta på den på morgonen och komma hem till vällagad, underbart doftande, färdig mat. Man behöver inte vara orolig, det går att lämna sin Crock-Pot på hemma hela dagen. För den oroliga själen går det självklart lika bra att sätta på den innan man går och lägger sig. Då vaknar man på morgonen med färdig mat, stoppar in den i kylen och värmer på den när det är dags för middag.
Crock-Pot är perfekt tillagningsmetod så här under mellandagarna. Det är ju nu man ska vila upp sig inför året som kommer och vill ogärna stå i köket och slava.
Jag avslutade 2016 med att laga till en nyttig och mer klimatsmart köttfärssås i Crock-Pot. Lök, vitlök, riven morot, röda linser, köttfärs, tomatpuré, krossad tomat och kryddor fick gosa ihop sig i 6 timmar på låg effekt i grytan. Resultatet blev en smakrik och krämig köttfärssås utan dess like. Så god! Servera tillsammans med fin pasta, riven parmesanost och fräscha grönsaker. Perfekt maträtt att njuta av under mellandagarna.
Köttfärssås i Crock-Pot, 4 port
600 g köttfärs
1 riven gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 rivna morötter
1 dl röda linser
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
salt, peppar och andra goda kryddor
Bryn köttfärsen i het panna om din Crock-Pot saknar bryningsfunktion. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 6-8 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.
Surfade runt efter slow cooking-recept och hamnade här. Kul att se att vi båda lagade köttfärssås idag.
Nu ska jag kolla in dina andra recept och få inspiration till kommande middagar.