Heart of Lovikka

Heart of Lovikka - mössor, vantar och sockor

Lovikka-vantar har vi väl alla sett eller åtminstone hört talas om. I Lovikka som ligger i Tornedalen har det stickats lovikkavantar sedan 1892. Själv har jag två par Lovikka-vantar hemma. Heart of Lovikka är ett ganska nystartat klädmärke som gör stickat mode just med inspiration från sticktraditionen i Lovikka. Grundaren heter Sofia Hagelin.

Grundare Sofia Hagelin

Chefsdesigner på Heart of Lovikka

2010 blev de nominerade till Årets Rookie av Moderådet och idag har de ca trettio återförsäljare i Sverige. Heart of Lovikka skapar moderna, stickade plagg med vackra, handarbetade detaljer i mycket hög kvalitet. I  kollektionerna finns stickade klänningar, koftor, tröjor, byxor och handstickade accessoarer som smycken. mössor, halsdukar och höstens nyhet snygga och sköna sockor.

Snygga accessoarer från Heart of Lovikka

Heart of Lovikka verkar för hållbart mode. Designen görs i Sverige, produktionen sker i Litauen med garn från Italien och Sverige. Plaggen är i klassiska snitt som tål att plockas fram säsong efter säsong – inget slit och släng med andra ord.

Ett urval av kollektionen för hösten

Idag fick jag ta del av Heart of Lovikkas höstkollektion AW 14. Kläderna hade temat Rötter och det gick igen i färger och material. Helt underbara kläder! Många vill-ha-vibbar! Jag fick flera favoriter som jag gärna skulle vilja se i min garderob till hösten.

Stämningsfull musik av Vera Vinter

Förutom att ta del av den fina höstkollektionen bjöds vi på stämningsfull musik av Vera Vinter. Hon sjöng sin låt Idyll från debutplattan som heter just Idyll. Vilken röst, vilken sång, vilken fin text. Ni kan själva lyssna på låten – den finns på Spotify. Själv hade jag förmånen att få med hennes debutplatta hem. Helt underbara låtar! Lägg den här tjejens namn på minnet.

Äkta norrländsk frukostGalet gott!

Självklart bjöds vi även på något gott att äta. En frukostbuffé med smak från Norbotten stod uppdukat. Allt bakat, lagat och plockat av Sofia eller hennes släktingar. Det var hemlagad tjockare variant av tunnbröd, ett sötare bröd med namnet Kangoskaka, västerbottenost, torkat renkött, smör, Kangosost (som man ska ha i kaffet), yoghurt med färska hjortron, juice, te och kaffe. Helt underbart – grymt gott! Jag har bett Sofia om receptet på bröden så gott var det. Kanske får ni också ta del av det senare här på bloggen!!!

Heart of Lovikka

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *