Ljumma varma sommarkvällar

Just nu är den svenska sommaren som bäst! Ledighet, varma soliga dagar, ljumma härliga sommarkvällar. Svenskarna uppfylls av harmoni och glädje.

I fredags hade vi ett par kompisar och deras barn över på spontanmiddag. Vi satt ute från när de kom vid 17:30 tills de gick 01:00. Barnen lekte och sprang runt. De hoppade studsmatta, spelade fotboll, kastade boll, lekte i hängmattan, sprang omkring – ja, gjorde sånt som barn gör. Vi vuxna satt på altan och samtalade om allt mellan himmel och jord.

Vi gjorde det väldigt enkelt för oss vad gäller middagen. Det är roligare att umgås än att stå i köket. Vi satsade helt enkelt på en trevlig kväll med god dricka och prat!

Men något att äta fick våra gäster i alla fall. Och gott var det! Alla tog vi om flera gånger! Maten smakar så mycket bättre när man kan sitta ute.

Getosttoast

Till förrätt gjorde jag getosttoast. Toastbröd, getost och honung som gratineras i ugn. Alltid lika uppskattat och den perfekta aptitretaren.

Kött, klyftpotatis, grönsaker, sallad och såser

Till huvudrätt gjorde jag mina älskade klyftpotatisar som jag blivit sånt proffs på. Mattias helgrillade picanha som vi sedan skar upp i skivor. Till detta grillad majs, squash, sallad och flera goda såser. Allra populärast var Keldas senaste nyhet spansk Mojo Rojosås. En kryddig sås med lagom hetta. Perfekt till klyftisarna och köttet!

Magnum Dinner

Till efterrätt blev det en varsin Magnum dinner. Perfekt i storlek när man bara vill ha något litet sött till kaffet efter maten.

Kvällen fortsatte ute med god dricka, snacks och en himla massa prat och musik!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.