Magiskt goda linsbiffar
Idag gjorde jag rent magiskt goda linsbiffar. Kan vara de absolut godaste jag har ätit! Recept-inspiration hittade jag hos en blogg jag nyligen fick upp ögonen för, Polichinelle. Lovisa, som driver bloggen, anger inte exakta mått på ingredienserna till biffarna. Kanske hade jag nybörjartur men jag fick till perfekta biffar! Nästa gång ska jag måtta så att jag kan ge er ett exakt recept.
Lovisa kallar linsbiffarna för frasiga linsbiffar. De blir nämligen riktigt frasiga och goda på utsidan och mjuka och krämiga inuti.
Tillagningen är extremt enkel. Den kräver dock lite planering. Knepet är nämligen att låta röda linser få övernatta i kylskåpet i en bunke med vatten. De röda linserna behöver inte kokas och inte heller behöver man använda något bindemedel för att få dom att hålla ihop när man använder detta knep. Hur bra som helst! Sedan är det bara att slå av blötläggningsvatten och istället hälla på ca 2 dl kolsyrat vatten till ca 3 dl röda linser och blanda i kryddor man gillar som till exempel koriander, ingefära, spiskummin, persilja, salt och peppar samt en klick honung. Mixa ihop detta. Smeten ska vara lös. Klicka sedan ut smeten i biffstorlek i en upphettad stekpanna med olja. Stek några minuter på varje sida.
nej men vad kul att du testade linsbiffarna och gillade dem! 😀 det är sånt här man bloggar för!