Magiskt goda linsbiffar

Idag gjorde jag rent magiskt goda linsbiffar. Kan vara de absolut godaste jag har ätit! Recept-inspiration hittade jag hos en blogg jag nyligen fick upp ögonen för, Polichinelle. Lovisa, som driver bloggen, anger inte exakta mått på ingredienserna till biffarna. Kanske hade jag nybörjartur men jag fick till perfekta biffar! Nästa gång ska jag måtta så att jag kan ge er ett exakt recept.

Lovisa kallar linsbiffarna för frasiga linsbiffar. De blir nämligen riktigt frasiga och goda på utsidan och mjuka och krämiga inuti.

Magiskt goda linsbiffar

Magiskt goda linsbiffar

Tillagningen är extremt enkel. Den kräver dock lite planering. Knepet är nämligen att låta röda linser få övernatta i kylskåpet i en bunke med vatten. De röda linserna behöver inte kokas och inte heller behöver man använda något bindemedel för att få dom att hålla ihop när man använder detta knep. Hur bra som helst! Sedan är det bara att slå av blötläggningsvatten och istället hälla på ca 2 dl kolsyrat vatten till ca 3 dl röda linser och blanda i kryddor man gillar som till exempel koriander, ingefära, spiskummin, persilja, salt och peppar samt en klick honung. Mixa ihop detta. Smeten ska vara lös. Klicka sedan ut smeten i biffstorlek i en upphettad stekpanna med olja. Stek några minuter på varje sida.

Tillbehör till biffarna kan vara tortillabröd, ris, krämigt ris (ris kokat i kokosmjölk), andra grynvarianter, potatis etc. Antingen gör man egen sås efter smak och tycke eller serverar med bearnaisesås eller liknande.
Jag kryddade biffarna med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Sedan serverade jag biffarna med basmatiris, dillsås och grönsaker. Galet gott och dessutom både billigt och nyttigt! Dessa biffar måste ni testa att göra själva!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. lovisa skriver:

    nej men vad kul att du testade linsbiffarna och gillade dem! 😀 det är sånt här man bloggar för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *