Mindre mjöl – mer grönt

Nyhet från FazerÄr du en av alla de som slutat äta bröd, pasta, ris etc på grund av den stora kolhydratsrädslan som råder i vårt avlånga land?! Lugn, lugn. Du behöver inte sluta äta detta, välj bara de bra alternativen (till vardags om inte annat, på helgerna kan man få ”lyxa” till det)! Vi behöver helt enkelt kolhydrater för att fungera. Bröd är ett exempel på en snart och bekväm energikälla.

Det är skillnad på olika kolhydrater. Det finns kvalitetskolhydrater som bidrar till ett stabilare blodsocker och håller oss mätta samtidigt som de är fika på fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Nordiska näringsrekommendationerna rekommenderar spannmålsprodukter av fullkorn, hela frukter, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, nötter och frön som den största källan till kolhydrater.

Spännande rotfruktsbrödDetta har brödtillverkaren Fazer tagit fasta på vid utvecklingen av sin senaste brödnyhet Rotfruktsbröd. En tredjedel av mjölet har ersatts med rotfrukter, bönor, rostade kikärtor och surdeg. Rotfrukterna syns tydligt i bröden och ger härlig, spännande men lite ovanlig färg för att vara på ett bröd. Brödet är toppat med rostade och krossade kikärtor vilket ger fantastisk smak och perfekt crunch. Förutom god smak gör rotfrukterna och bönorna brödet väldigt matigt och saftigt.

Brödet kommer i två smaker, Rotfruktsbröd Rödbeta & Morot och Rotfruktsbröd Palsternacka & Morot. Självklart kunde jag inte låta bli att sätta tänderna i dessa nyheter. Fräscht, gott, snyggt, roligt, matigt och bara toppen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *