Mindre mjöl – mer grönt
Är du en av alla de som slutat äta bröd, pasta, ris etc på grund av den stora kolhydratsrädslan som råder i vårt avlånga land?! Lugn, lugn. Du behöver inte sluta äta detta, välj bara de bra alternativen (till vardags om inte annat, på helgerna kan man få ”lyxa” till det)! Vi behöver helt enkelt kolhydrater för att fungera. Bröd är ett exempel på en snart och bekväm energikälla.
Det är skillnad på olika kolhydrater. Det finns kvalitetskolhydrater som bidrar till ett stabilare blodsocker och håller oss mätta samtidigt som de är fika på fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Nordiska näringsrekommendationerna rekommenderar spannmålsprodukter av fullkorn, hela frukter, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, nötter och frön som den största källan till kolhydrater.
Detta har brödtillverkaren Fazer tagit fasta på vid utvecklingen av sin senaste brödnyhet Rotfruktsbröd. En tredjedel av mjölet har ersatts med rotfrukter, bönor, rostade kikärtor och surdeg. Rotfrukterna syns tydligt i bröden och ger härlig, spännande men lite ovanlig färg för att vara på ett bröd. Brödet är toppat med rostade och krossade kikärtor vilket ger fantastisk smak och perfekt crunch. Förutom god smak gör rotfrukterna och bönorna brödet väldigt matigt och saftigt.
Brödet kommer i två smaker, Rotfruktsbröd Rödbeta & Morot och Rotfruktsbröd Palsternacka & Morot. Självklart kunde jag inte låta bli att sätta tänderna i dessa nyheter. Fräscht, gott, snyggt, roligt, matigt och bara toppen!
Senaste kommentarer