Mycket rester efter helgens kalas
Det har varit ganska tyst på min blogg under helgen. Vi har haft fullt upp helt enkelt. Fullt upp att umgås med våra nära och kära. Jag skulle vilja sammanfatta det som en helt underbar helg! Tack alla!
Barnens farmor och farfar har bott hos oss från torsdag till söndag. Filippa hade skolavslutning i fredags. Vi hade släktkalas för Filippa i lördags. Igår söndag blev det lite shopping och familjebowling.
När man får folk på besök vill man givetvis bjuda på god mat. Vi har ätit lax, kött och potatisgratäng, kassler och köttbullar och massa olika tillbehör, förrätter, efterrätter och fika (igår till middag blev det dock köpepizza då vår ork och lust att stå mer i köket var noll). Jag är av den åsikten att hellre få mat över än att stå och skämmas över att maten inte räcker till alla och att folk ska gå hungriga från bordet. Det innebar självklart att det blev mycket rester över. En del rester har vi redan ätit upp, vi har gjort lunchlådor och en del har frysts in.
En del av resterna blir till andra maträtter. Jag har gjort ordning en ost- och skinkpaj och man kan äta ost- och skinksallad. Jag har marinerat en fläskfilé och till detta kan vi äta överbliven potatissallad.
Kvällens middag blev en lasagne av färdig köttfärssås som redan fanns i frysen, färska lasagneplattor samt överbliven mjölk och ost. Till detta goda grönsaker.
Marinerad fläskfilé, 4 port
800 g fläskfilé
1,5 dl soja
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk flytande honung
4 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar, timjan
Dela fläskfilén på mitten. Bryn köttet så att det får fin färg. Lägg det i ugnssäker form och stoppa in i ugnen på 125 grader i ca 30 minuter.
Blanda ihop marinaden i en påse.
När köttet är klart lägger du ner det i påsen med marinad, ta en extra påse runt och stoppa in i kylskåpet. Låt marinera i 2-3 dygn och vänd på påsen då och då. När köttet är klart skivar du upp i tunna skivor och serverar med goda tillbehör.
Senaste kommentarer