Morgonmys de luxe
När man är ledig kan man passa på att sova ut, ta det lugnt hemma på morgonen och äta extra god frukost tillsammans i lugn och ro. Den här veckan är jag påsklovsledig med barnen. Någon sovmorgon har vi inte haft hittills – vi är rätt morgonpigga alla tre. Men tagit det lugnt och njutit av en härlig frukost har vi gjort.

Scones, annat bröd, smör, ost, ägg, marmelad, vaniljyoghurt, kvarg, flingor och tinade bär på frukostbordet!
Igår ställde sig Filippa i köket och bakade scones till oss alla. Gus hade dessutom en kompis som var hos oss hela dagen och självklart blev han också bjuden. Filippa var verkligen jätteduktig och sconesen blev riktigt goda och fina. Vi åt dom med smör och marmelad och till detta åt vi vaniljyoghurt eller kvarg med Paulúns underbart goda, men ändå nyttiga, Granola och tinade bär. Riktigt lyxig och bra start på morgonen!
Klassiska scones, 4 kakor
4 dl mjölk eller yoghurt
100 gram smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölk eller yoghurt och rör ihop till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka i form av ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade och varma!
Senaste kommentarer