Pulled salmon wraps
Ni vet väl att Santa Maria har lanserat Street Food i sitt sortiment? Jag älskar street food och blev verkligen nyfiken på dessa produkter. Som medlem i Buzzador fick jag möjlighet att testa indiska wraps med ugnsbakad lax, dvs Pulled salmon wraps.
För att tillaga Pulled salmon wraps a la Santa Maria behövs Chapati, en burk Lemon Chutney och Ginger Chili Spices. Till detta rekommenderas 500 g lax, färsk spenat och yoghurt. Men självklart kan man också gå efter eget smak och tycke. Vi använde lax och tillbehören sallad, spenat, gurka, tomat, rödlök, majs, guacamole och gräddfil.
I kryddblandning för pulled salmon följer en stekpåse som man fyller med lax, kryddor och smör. Sedan lägger man detta i en ugnssäker form och tillagar 20 min i ugn. Stekpåsen gör att laxen blir extra saftig. Man tar sedan bort ev skinn och drar isär laxen med två gafflar. Fisken läggs sedan i chapatibröden, toppas med sötsyrlig citronchutney, valfria tillbehör och viks ihop till wraps.
Gustaf ville inte ens smaka laxen. Han älskar tacos men för honom existerar bara köttfärs. Han vägrade tyvärr smaka. Inte ens bröden vågade han sig på. Men vi andra åt med väldigt god aptit. Bara superlativ. Laxen blir verkligen saftig av tillagningen i stekpåsen och får en god, ganska stark smak från de medföljande kryddorna. Chutneyn passar riktigt bra till fisk med sin sötsyrliga smak och balanserar upp hettan från kryddorna. Den passar troligen bra till kyckling också. Brödet hade inte så mycket smak, men å andra sidan består det i princip bara av vetemjöl och vatten. Riktigt fräscht och gott! Det här lagar jag gärna igen.
Pulled Salmon Wraps, 4 port
500 g laxfilé utan skinn
1 påse Santa Maria Ginger & Chili Spices
1 msk smör
0.5 dl vatten
1 paket Santa Maria Chapati Bread
1 påse färsk bladspenat
1 burk Santa Maria Lemon Chutney
1 dl matlagningsyoghurt
Sätt ugnen på 200°C. Lägg lax, kryddblandning, smör och vatten i stekpåsen som följer med kryddblandningen. Lägg stekpåsen på en kall plåt och klipp bort ca 5 mm av påsens ena hörn. Tänk på att påsen kommer expandera under tillagning, så se till att den inte är nära ugnens kanter. Tillaga laxen i 20 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut laxen och klipp ett stort hål i upptill i stekpåsen. Se upp för den heta ångan! Töm hela innehållet i stekpåsen i en skål och dra isär laxen med två gafflar.
Värm chapatibröden i stekpanna eller micro. Lägg på spenat, chutney och yoghurt. Toppa med lax och vik ihop till en wrap.
*** Produktutskick, men åsikterna är mina och familjens egna ***
Senaste kommentarer