Pulled salmon wraps

Pulled Salmon Wraps Bombay Style

Pulled Salmon Wraps Bombay Style

Ni vet väl att Santa Maria har lanserat Street Food i sitt sortiment? Jag älskar street food och blev verkligen nyfiken på dessa produkter. Som medlem i Buzzador fick jag möjlighet att testa indiska wraps med ugnsbakad lax, dvs Pulled salmon wraps.

För att tillaga Pulled salmon wraps a la Santa Maria behövs Chapati, en burk Lemon Chutney och Ginger Chili Spices. Till detta rekommenderas 500 g lax, färsk spenat och yoghurt. Men självklart kan man också gå efter eget smak och tycke. Vi använde lax och tillbehören sallad, spenat, gurka, tomat, rödlök, majs, guacamole och gräddfil.

I en medföljande stekpåse läggs lax, kryddor och smör.

I en medföljande stekpåse läggs lax, kryddor och smör.

Rykande varmt efter 20 min i ugn.

Rykande varmt efter 20 min i ugn.

Ta bort ev skinn och dra isär laxen med två gafflar.

Ta bort ev skinn och dra isär laxen med två gafflar.

I kryddblandning för pulled salmon följer en stekpåse som man fyller med lax, kryddor och smör. Sedan lägger man detta i en ugnssäker form och tillagar 20 min i ugn. Stekpåsen gör att laxen blir extra saftig. Man tar sedan bort ev skinn och drar isär laxen med två gafflar. Fisken läggs sedan i chapatibröden, toppas med sötsyrlig citronchutney, valfria tillbehör och viks ihop till wraps.

Dags att äta!

Dags att äta!

Gustaf ville inte ens smaka laxen. Han älskar tacos men för honom existerar bara köttfärs. Han vägrade tyvärr smaka. Inte ens bröden vågade han sig på. Men vi andra åt med väldigt god aptit. Bara superlativ. Laxen blir verkligen saftig av tillagningen i stekpåsen och får en god, ganska stark smak från de medföljande kryddorna. Chutneyn passar riktigt bra till fisk med sin sötsyrliga smak och balanserar upp hettan från kryddorna. Den passar troligen bra till kyckling också. Brödet hade inte så mycket smak, men å andra sidan består det i princip bara av vetemjöl och vatten. Riktigt fräscht och gott! Det här lagar jag gärna igen.

Lax och chutney läggs i chapati och toppas med valfria tillbehör.

Lax och chutney läggs i chapati och toppas med valfria tillbehör.

Vik ihop, ät och njut!

Vik ihop, ät och njut!

Oerhört fräscht och gott! Rekommenderas!

Oerhört fräscht och gott! Rekommenderas!

Pulled Salmon Wraps, 4 port

500 g laxfilé utan skinn
1 påse Santa Maria Ginger & Chili Spices
1 msk smör
0.5 dl vatten
1 paket Santa Maria Chapati Bread
1 påse färsk bladspenat
1 burk Santa Maria Lemon Chutney
1 dl matlagningsyoghurt

Sätt ugnen på 200°C. Lägg lax, kryddblandning, smör och vatten i stekpåsen som följer med kryddblandningen. Lägg stekpåsen på en kall plåt och klipp bort ca 5 mm av påsens ena hörn. Tänk på att påsen kommer expandera under tillagning, så se till att den inte är nära ugnens kanter. Tillaga laxen i 20 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut laxen och klipp ett stort hål i upptill i stekpåsen. Se upp för den heta ångan! Töm hela innehållet i stekpåsen i en skål och dra isär laxen med två gafflar.

Värm chapatibröden i stekpanna eller micro. Lägg på spenat, chutney och yoghurt. Toppa med lax och vik ihop till en wrap.

*** Produktutskick, men åsikterna är mina och familjens egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *