Skratta och pausa

Skratta och pausa

Skratta och pausa

Bokrelease med Tanja Dyredand.

Bokrelease med Tanja Dyredand.

Tanja Dyredand är journalisten, bloggaren och kommunikatören som hade gjort en fantastisk karriär. Men livet ville annorlunda. För sex år sedan gick hon in i väggen, och det med besked. Mångårig stress, hjärtflimmer, utbrändhet och sedan stroke. Ett omskakande uppvaknande och en början på en livsresa i ny riktning. Hon fick bland annat svårt att prata och hade ständig värk. Istället för att gräva ner sig valde hon att möta sig själv så som hon är. Skratt till stillsam, funktionell och terapuetisk yoga tillsammans med guidade meditationer blev hennes läkning. Och gav livslusten tillbaka från att bara existera till att vilja leva. Hon bestämde sig att om hon en dag blev starkare skulle hon viga sitt liv till att hjälpa andra. Och här är vi nu. Idag är Tanja certifierad holistisk yoga- och meditations-lärare, mindfulness coach och reiki master och har precis släppt sin första bok, guideboken ”Skratta och pausa”. Genom den vill hon lära ut det som hjälpte för henne och därmed försöka hjälpa andra!

Meditationsklocka.

Meditationsklocka.

Vi får testa några av övningarna från boken.

Vi får testa några av övningarna från boken.

Det är hennes egenutvecklade metod som presenteras, en metod där hon kombinerar skratt med terapeutisk yoga och pauser. Boken innehåller över 80 praktiska skrattpaus-övningar, en teoridel om det välgörande skrattet, vagusnerven samt helande holistiska life hacks med self-caretips, kristaller, sound healing, aromaterapi, mudras, chakrasystem. Boken vill inspirera oss att ta välbehövliga minipauser i vardagen för att minska stress. Skratt är enorm läkning och får oss att må bra, sova bättre och förbättrar immun-försvar. Övningarna gör man var som helst och när som helst. Man behöver inte ens skratta på riktigt.

Hälsosamt gotte!

Hälsosamt gotte!

Choklad är garanterat nyttigt för kropp och själ!

Choklad är garanterat nyttigt för kropp och själ!

Igår var jag på Tanjas bokrelease som gick av stapeln på vackra Hotell Kungsträdgåden. Vi fick höra om Tanjas inspirerande livsresa men även testa på några av övningarna från boken. Jag är en sann skeptiker till flum, kristaller och hokus pokus men roligt hade vi. Och skratta är verkligen befriande! Det borde vi göra oftare. Om man inte vill skratta så går det också bra att le. Testa själva så får ni se. Ni kommer må så mycket bättre och dessutom smitta av glädjen på de i din omgivningen!

Vackra hotell Kungsträdgården.

Vackra hotell Kungsträdgården.

Stort tack Alexander Erwik (alltså ditt fejkgarv – oslagbart!!!)/Erwik communication för inbjudan och tack Tanja för inspiration och bok!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *