Steksill med löksås och färskpotatis

Jag gillar verkligen fisk. Röding är min favorit men jag gillar faktiskt de flesta fisksorter som jag har testat. Till och med tonfisk gillar jag nuförtiden. Både färsk och på burk. Tidigare kunde jag inte äta tonfisk i någon form, men nu gillar jag det också. Halstrad färsk tonfisk är riktigt mums!

Jag har länge funderat på att köpa hem steksill från Abba. När jag var och handlade igår slog jag till och köpte ett par förpackningar. Jag tillagade fisken enligt receptet på paketet. Det blev steksill på gammaldags vis med löksås och färskpotatis. Givetvis grönsaker till detta. Idag blev det kokt broccoli. Maten var okej. Tycker att sillen var lite väl salt men det övriga var supergott!

Steksill på gammaldagsvis med löksås, 4 port

2 förpackningar steksill
Rågmjöl
2 rödlökar
2 dl vispgrädde
Smör
Dill
Salt och peppar
Färsk potatis

Skölj sillen och dra av skinnet. Vänd filéerna i rågmjöl och lägg dem i en smörad form. Strimla två röda lökar mjukstek dem och lägg över sillen. Klicka på lite smör och grädda i ugn 10 minuter på 225 . Häll på 2 dl vispgrädde och låt sillen gräddas ca 10 minuter tills grädden kokat ihop till en krämig sås. Strö över dill och servera genast med kokt potatis och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.