Tips på enkel efterrätt
Jag älskar efterrätter! Måste jag välja mellan att äta förrätt och efterrätt brukar valet nästan alltid fall på efterrätt. Tycker det hör till att avsluta middagen med något sött och gott. Det kan ibland räcka bara med något litet, tex en mörk chokladbit, och ibland vill man gå all in och slå på stora trumman.
Jag kan dock tycka det är svårt att variera vad jag serverar till efterrätt när jag har middag hemma. Min standard är chokladfondant. Jag har fått in snitsen nu och resultatet brukar bli perfekt. Andra förslag är frozen cheesecake, kladdkaka eller nyttig kladdkaka, chokladmousse, ostbricka etc.
Ibland behöver man dock inte komplicera det hela, det enkla kan vara minst lika gott. I helgen köpte jag en varsin chokladmuffins (eller så bakar du själv) till mig och familjen som vi värmde en kort stund i micron, gjorde en skåra i mitten och la ner en god chokladglass. Sååå krämigt och gott (tyvärr åkte aldrig kameran fram)!! Eller så serverar du helt vanlig glass som du pimpar. Vid vår senaste middagsbjudning bjöd jag barnen på ett paket vaniljglass som jag toppade med minimarshmallows, chokladrån och chokladsås. Barnen blev riktigt nöjda! Vi vuxna fick välja mellan Magnum mini och bubbies (eller ta både och om man ville det). Perfekt avslutning på en trevlig middag!
Jag älskar oxå efterrätter 😉 länge sen man såg dig! Trevlig dag! Kramar