Tips på enkel efterrätt

Jag älskar efterrätter! Måste jag välja mellan att äta förrätt och efterrätt brukar valet nästan alltid fall på efterrätt. Tycker det hör till att avsluta middagen med något sött och gott. Det kan ibland räcka bara med något litet, tex en mörk chokladbit, och ibland vill man gå all in och slå på stora trumman.

Pimpad glass blir en enkel men festlig, uppskattad och god efterrätt!

Pimpad glass blir en enkel men festlig, uppskattad och god efterrätt!

Jag kan dock tycka det är svårt att variera vad jag serverar till efterrätt när jag har middag hemma. Min standard är chokladfondant. Jag har fått in snitsen nu och resultatet brukar bli perfekt. Andra förslag är frozen cheesecakekladdkaka eller nyttig kladdkaka, chokladmousse, ostbricka etc.

Magnum Mini eller Bubbies till de vuxna.

Magnum Mini eller Bubbies till de vuxna.

Ibland behöver man dock inte komplicera det hela, det enkla kan vara minst lika gott. I helgen köpte jag en varsin chokladmuffins (eller så bakar du själv) till mig och familjen som vi värmde en kort stund i micron, gjorde en skåra i mitten och la ner en god chokladglass. Sååå krämigt och gott (tyvärr åkte aldrig kameran fram)!! Eller så serverar du helt vanlig glass som du pimpar. Vid vår senaste middagsbjudning bjöd jag barnen på ett paket vaniljglass som jag toppade med minimarshmallows, chokladrån och chokladsås. Barnen blev riktigt nöjda! Vi vuxna fick välja mellan Magnum mini och bubbies (eller ta både och om man ville det). Perfekt avslutning på en trevlig middag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Jag älskar oxå efterrätter 😉 länge sen man såg dig! Trevlig dag! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *