Urbenad hel kyckling från Kronfågel
(varuprov, ej betalt samarbete). Jag älskar kyckling! I alla dess former. Kyckling går ju att variera i det oändliga. Vi äter kyckling minst en gång i veckan och tröttnar aldrig! Nu har jag fått varuprov på nyheten urbenad hel kyckling från Kronfågel.
Är riktigt imponerad av denna ”styckningsdetalj”. Vilket arbete! Vingarna och alla ben är borttaget. Kvar är kycklingfiléerna och kycklinglåren vilka hålls samman av kycklingskinnet. Ser massor av användningsområden för denna produkt. Så mycket kul man kan göra. Började dock med att tillaga Kronfågels recept på urbenad hel kyckling jalapeño-style. Ett mycket kryddstarkt och smakrikt sätt att servera kycklingen på.
Kycklingen blev verkligen mör, saftig och god efter tillagning. Kryddningen jalapeño-style var lite väl tung för vår smak men det finns så många andra sätt att krydda upp kycklingen på som passar oss bättre. Kommer garanterat köpa hem urbenad hel kyckling i fortsättningen och hoppas dessutom på att den så småningom kommer med en tryffel-kryddning precis som vår favorit kycklingsteak.
Urbenad hel kyckling jalapeño-style, 4 port
1 urbenad hel kyckling
Rub:
1 msk salt
1 msk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1/2 msk oregano
2 msk farinsocker
Glaze:
2 dl bbq sås
1 dl jalapeño-relish (finns att köpa i butik)
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till rubb och glaze. Vik ut kycklingen och krydda med rubben på båda sidorna. Lägg kycklingen på ett galler med skinnet uppåt och se till att ha en plåt under. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter. Pensla på glaze och sätt in kycklingen i ugnen igen. Upprepa detta 2–3 gånger. Kycklingen är klar när filéerna uppnått 72 grader innertemperatur. Det tar ca 30–40 minuter. Höj ugnen till 175 grader när det bara återstår några minuter för att ge en fin färg. Skär upp kycklingen i skivor och servera med goda tillbehör.
Senaste kommentarer