Vardagsfavorit i Crock-Pot
Jag älskar min Crock-Pot. Använder den minst en gång i veckan. Den är oerhört smidig att använda och resultatet blir nästan alltid ren matmagi! På senaste tid har jag testat en hel del nyskapande recept som kyckling äpple-curry (som ni för övrigt måste testa), Flygande Jakob, Het Jambalaya, Äppelkaka och Kreolsk gryta för att nämna några. Visst är det kul att testa nytt men man får inte glömma bort klassikerna. Jag gjorde därför en vardagsfavorit i Crock-Pot.
Spagetti och köttfärssås har länge dominerat listan över Topp 10 vardagsrätter. Det finns knappt något godare! Köttfärssås gjort i Crock-Pot blir dessutom minst dubbelt så gott som på spisen. Jag långlagar min på låg värme i 8 timmar och får en riktigt krämig, välsmakande och helt underbar sås. Vill jag lyxa till det tillsätter jag en burk Creme fraiche paprika/chili när köttfärssåsen har gått för att få extra drag och smak. Det ska jag göra till denna tänkte jag! Sedan serverar jag med ekologisk spaghetti och toppar med färskriven parmesanost. Världens godast rätt! Ni måste testa mitt recept.
Smaklig spis!
Köttfärssås, 4-6 port
800 g köttfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 riven morot
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 msk chilipuré
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Bryn köttfärsen i het panna eller i tillagningsgrytan. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 8 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.
Senaste kommentarer