Vardagsfavorit i Crock-Pot

Jag älskar min Crock-Pot. Använder den minst en gång i veckan. Den är oerhört smidig att använda och resultatet blir nästan alltid ren matmagi! På senaste tid har jag testat en hel del nyskapande recept som kyckling äpple-curry (som ni för övrigt måste testa), Flygande Jakob, Het Jambalaya, Äppelkaka och Kreolsk gryta för att nämna några. Visst är det kul att testa nytt men man får inte glömma bort klassikerna. Jag gjorde därför en vardagsfavorit i Crock-Pot.

Bryn köttfärs, lök, vitlök och morot i pannan.

Bryn köttfärs, lök, vitlök och morot i pannan.

Häll ned övriga ingredienser som krossad tomat, tomat- och chilipuré och goda kryddor.

Häll ned övriga ingredienser som krossad tomat, tomat- och chilipuré och goda kryddor.

Spagetti och köttfärssås har länge dominerat listan över Topp 10 vardagsrätter. Det finns knappt något godare! Köttfärssås gjort i Crock-Pot blir dessutom minst dubbelt så gott som på spisen. Jag långlagar min på låg värme i 8 timmar och får en riktigt krämig, välsmakande och helt underbar sås. Vill jag lyxa till det tillsätter jag en burk Creme fraiche paprika/chili när köttfärssåsen har gått för att få extra drag och smak. Det ska jag göra till denna tänkte jag! Sedan serverar jag med ekologisk spaghetti och toppar med färskriven parmesanost. Världens godast rätt! Ni måste testa mitt recept.

Smaklig spis!

Köttfärssås. vardagsfavorit i Crock-Pot!

Köttfärssås. vardagsfavorit i Crock-Pot!

Köttfärssås, 4-6 port

800 g köttfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 riven morot
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 msk chilipuré
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan

Bryn köttfärsen i het panna eller i tillagningsgrytan. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 8 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *