Världens godaste fröbröd
Jag är en riktig bröd- och smörgåsälskare! Bröd passar lika bra till frukost, mellis, lunch, middag och kvällsfika. Variationerna och möjligheterna är så många. Jag äter gärna vita fluffiga industribakade frallor, surdegsfrallor, scones, limpmackor, naan, osötade bröd, fullkornsbröd, glutenfria favoritbrödet, fröknäcke, glutenfria bröd, hälsobröd etc. Det tar, och ska ta, ganska lång tid att baka hälsosamt gott bröd, men det finns bra genvägar att ta. Med hjälp av brödmix från Risenta bakade jag igår världens godaste fröbröd.
I mars lanserade Risenta brödmixerna Fröbröd, Nypon & chiabröd samt Bananbröd. Alla är fria från vanligt vetemjöl och innehåller istället mjöl av bland annat durra och bovete. Bananbrödet är riktigt gott men min stora favorit är Fröbrödet. Fröbrödet innehåller havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, psylliumhusk, boveteflingor och dinkelpuffar (hela 50% fröer) och är rikt på fiber och protein.
Det enda som behövs tillsättas är vatten, olja, honung, salt. Sedan är det bara att blanda ihop, häll upp smeten i den medföljande brödformen och sätta in i ugnen. Det tar visserligen 70 minuter så viss framförhållning är alltid bra. Dofterna som sprider sig i huset är underbara och belöningen när brödet kommit ut, mmmmm! Jag skär alltid upp en skiva redan när brödet börjat svalna för att få avnjuta av en skiva ljummet bröd med bara lite gott smör på. Men jag rekommenderar att den får stå till sig inlindad i plast över natten för att sätta sig ordentligt. Sedan är det bara att skära upp tunna, eller tjocka, skivor och njuta med valfritt pålägg. Hur gott som helst – världens godaste! Det enda negativa är priset som är i överkant. Kostar drygt 45 kr och limpan blir väldigt liten. Men den är ju så god!
Senaste kommentarer