Världens godaste fröbröd

Världens godaste fröbröd!

Brödmix på Fröbröd från Risenta.

Jag är en riktig bröd- och smörgåsälskare! Bröd passar lika bra till frukost, mellis, lunch, middag och kvällsfika. Variationerna och möjligheterna är så många. Jag äter gärna vita fluffiga industribakade frallor, surdegsfrallor, scones, limpmackor, naan, osötade bröd, fullkornsbröd, glutenfria favoritbrödetfröknäcke, glutenfria bröd, hälsobröd etc. Det tar, och ska ta, ganska lång tid att baka hälsosamt gott bröd, men det finns bra genvägar att ta. Med hjälp av brödmix från Risenta bakade jag igår världens godaste fröbröd.

Färdiggräddat Fröbröd.

Färdiggräddat Fröbröd.

I mars lanserade Risenta brödmixerna Fröbröd, Nypon & chiabröd samt Bananbröd. Alla är fria från vanligt vetemjöl och innehåller istället mjöl av bland annat durra och bovete. Bananbrödet är riktigt gott men min stora favorit är Fröbrödet. Fröbrödet innehåller havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, psylliumhusk, boveteflingor och dinkelpuffar (hela 50% fröer) och är rikt på fiber och protein.

Fantastiskt vackert bröd med alla frön och gryn.

Fantastiskt vackert bröd med alla frön och gryn.

Det enda som behövs tillsättas är vatten, olja, honung, salt. Sedan är det bara att blanda ihop, häll upp smeten i den medföljande brödformen och sätta in i ugnen. Det tar visserligen 70 minuter så viss framförhållning är alltid bra. Dofterna som sprider sig i huset är underbara och belöningen när brödet kommit ut, mmmmm! Jag skär alltid upp en skiva redan när brödet börjat svalna för att få avnjuta av en skiva ljummet bröd med bara lite gott smör på. Men jag rekommenderar att den får stå till sig inlindad i plast över natten för att sätta sig ordentligt. Sedan är det bara att skära upp tunna, eller tjocka, skivor och njuta med valfritt pålägg. Hur gott som helst – världens godaste! Det enda negativa är priset som är i överkant. Kostar drygt 45 kr och limpan blir väldigt liten. Men den är ju så god!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *