Veckans vegetariska recept

Vi är fler och fler som försöker minska vår köttkonsumtion både av hälso- och miljöskäl genom att äta vegetariskt en eller ett par dagar i veckan. Köttfri måndag är det många som anammat. Fler och fler äter vegetariskt och veganskt. En del byter ut enstaka måltider, sk flexiterianer. Andra har helt gått över till vegetarisk kost. Förhoppningsvis är det inte bara en trend, utan en förändring som är här för att stanna. Jag älskar vegetarisk mat. Det finns jättemånga bra vegetariska hel- och halvfabrikat att köpa i affären. Men jag försöker också att i allt större utsträckning själv laga goda vegetariska rätter. Här bjuder jag på veckans vegetariska recept.

Veckans vegetariska recept.

Veckans vegetariska recept.

Veckans vegetariska lunch- eller middagstips är mina magiskt goda linsbiffar jag hittade recept på innan sommaren. 3 dl torkade röda linser gav ca 10 normalstora biffar. Receptet kräver framförhållning då linserna ska ligga i blöt över natten. Men när det är gjort går det supersnabbt att laga till biffarna. Billigt, enkelt, nyttigt och framför allt gott!

Billigt, gott och nyttigt!

Billigt, gott och nyttigt!

Servera med valfria tillbehör. Jag valde ris, frästa grönsaker, keso och sriracha-sås.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. PERNILLA skriver:

    Hittar inte något recept, du har ju bara beskrivit en måltid!

  2. Gittan skriver:

    Var är receptet?

  3. Jessica Sundberg skriver:

    Det finns inget exakt recept mer än det som står!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *