Win-win

Tyvärr har jag blivit väldigt dålig på att göra planer över vad vi ska äta till middag i veckorna på sista tiden. När jag handlar utgår jag för det mesta istället efter vad som är slut och vad som kan vara bra att ha hemma. Jag vill ha vissa bas-livsmedel hemma som köttfärs, lax, torsk, räkor, kyckling av olika slag, annat kött, kassler, potatis, rotsaker, grönsaker, frukt, olika mjölkprodukter, ostar, konserver, ris, etc etc.

Finns det något bra på annons får det ofta följa med hem. På gott och ont såklart. Det är toppen att handla billigt, men det lönar sig bara om det används såklart. Det är lite si och så med det om sanningen ska fram.

Något jag handlar då och då är mat som går under namnet ”Köp smart, ät snart”. Det är prisnedsatt mat som snart går ut i ”bäst-före-datum” men ofta är lika bra för det. Nedsatt kyckling med dåligt datum köper jag dock aldrig. Det har jag väldigt dålig erfarenhet av. Att köpa denna prisnedsatta mat vinner både plånbok och miljön på. Dessutom kan man få riktig lyxmat till ett fantastiskt mycket bättre pris!

Kalvytterfilé med ugnsbakade grönsakerFör ett tag sedan köpte jag hem en riktigt fin bit kalvytterfilé på halva priset. Ordinarie pris var högt men halva priset gjorde biten överkomlig. Vi lyxade till vår måndag genom att äta detta fina kött till middag.

En sån här köttbit är oerhört enkel att laga till. Den har ju så mycket smak i sig. Bara att ta salt och peppar runt om köttet. Bryn det sedan runt om i lite smör i varm panna. In med härligheten i ugnen på 125 grader tills köttet når en innertemperatur på 56-58 grader.

Till köttet serverade jag ugnsbakade grönsaker. Jag älskar det. Tog om av det flera gånger. Någon sås orkade jag inte göra. Istället ställde tog jag grillsås, bearnaise sås och keso. Fantastiskt gott och måndagslyxigt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Jag köper ofta ”smart mat” när det finns för att ”lyxa till” vardagen lite !
    Tex lidl sänker sitt kött i väldigt god tid innan det går ut och man har ofta flera dagar till godo innan bäst före passerar 🙂
    Ha en skön dag vännen ! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.