Nyttig och god råkostsallad
Nu är det snart säsong för rotfrukter (eller är den redan här?). Jag älskar rotfrukter! Speciellt de svenska. Jag köpte hem färsk, svensk vitkål och svenska morötter. Perfekt att använda i en fräsch nyttig och god råkostsallad. Testa gärna mitt recept på råkostsallad. Det är magiskt! Jag har fått receptet av min svärmor och kallar det därför svärmors råkostsallad. På hösten ser jag alltid till att ha minst en form eller burk med denna sallad i kylen. Nu när rotfrukterna är billiga och vanliga grönsaker är dyra ska man verkligen passa på att alltid ha en sats färdig i kylen.
Svärmors råkostsallad passar till de flesta maträtter och håller upp till två veckor i kylskåp (men så länge räcker den sällan). Jag utesluter alltid löken ur receptet. Varken Mattias eller Gustaf gillar lök. Jag och Filippa är tvärtom. Vi älskar lök! Men man måste anpassa sig så att alla kan äta. Testa er fram vad som passar era smaklökar bäst. Det går även att blanda in andra rotfrukter som kålrabbi och fänkål för att nämna några.
Svärmors råkostsallad, ca 2 glassformar
1 vitkålshuvud
5-6 morötter
2 gula lökar
Riv allt. Koka upp 3/4 dl äppelcidervinäger, 3/4 dl matolja samt 1½ msk socker. Rör om och häll över råkosten. Låt stå i kylen. Detta håller ca 1-2 veckor i kylskåp.
Senaste kommentarer