Digital köttskola
Idag var jag inbjuden av Svenskt Kött till en mycket intressant och trevlig presentation av deras senaste satsning. Svenska kött har precis lanserat en digital köttskola, Köttskolan.se. En digital utbildning som på ett enkelt sätt ger kunskap om kött som råvara, mat och näring. Utbildningen är för alla, både butiksanställda samt intresserade konsumenter. Köttskolan är en gratis och helt öppen digital skola för alla som vill sig mer om kött ur olika perspektiv.
Köttskolan samlar och åskådliggör fakta om kött och köttkvalitet på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt. Man får lära sig att välja, laga och hantera kött och fördelarna med det svenska köttet. Det finns 50 olika lektioner inom 7 olika områden. Lektionerna är en blandning av filmer, texter och bilder. Varje lektion är ca 5 minuter, vissa lite längre. Varje delutbildning avslutas med ett prov som man kan dela på sociala media om man vill det.
De sju grundutbildningarna är Säsong och måltider, Hantering, Laga kött, Temperaturer, För dig som jobbar i butik, Kött och hälsa, Varför svenskt kött.
Presentationen av den digitala köttskolan hölls på Mosebacke matstudio där även vissa av filmerna i Köttskolan har spelats in. En fantastiskt vacker lokal/studio som drivs av matkreatörerna Johanna Westman och Karin Bohlin. Johanna Westman medverkar också i några av Köttskolans filmer.
Johanna hade dukat upp världens godaste frukost för oss som fanns på plats. Te, kaffe, ingefärsshot som tar död på vilken förkylning som helst, juice, smörgåsar och yoghurt toppat med Johannas hemgjorda granola och färska, svenska hallon. Alltså huuuur gott?! Vet inte hur det är möjligt men hon hade lyckats pricka in att köpa frallorna från mitt favoritbageri Petrus. När jag pratade med henne visade det sig att det faktiskt även är hennes favoritbageri! Hon blev nog lite imponerad över att jag visste var frallorna kom från (säger allt om min passion för Petrus).
Köttskolan verkar riktigt pedagogisk och bra. Jag som älskar kött kommer självklart gå den. Jag gick ju Svenska Kötts charkutbildning för några år sedan och det här känns som en bra fortsättningskurs.
Stort tack till Svenskt kött och Johanna Westman för en mycket trevlig och god tillställning.
Senaste kommentarer