Torskrygg med bacon

Torskrygg med bacon
Torskrygg med bacon

Vi äter på tok för lite fisk hemma hos oss. Max 1-2 gånger i veckan. Då blir det perfekt tillagad ugnsbakad lax eller vår älskade tonfiskröra..Torsk är svårt tycker jag. Lätt att misslyckas med. Jag har ett recept på fiskpaket som är riktigt gott men det kan vara kul att variera sig. Ikväll blev det torskrygg med bacon och potatisstomp som blev en riktig hit.

Enkla, rena smaker. Det rökta baconet ger fisken karaktär och sätter pricken över i. Det här måste ni testa! Receptet kommer ursprungligen från Landleys kök.

Fisk, stomp. grönsaker - perfektion!
Fisk, stomp. grönsaker – perfektion!

Torskrygg med bacon, 4 port

1/2 röd lök
1 paket bacon
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 torskryggsfiléer
salt, peppar

Hacka löken och strimla bacon. Stek lök och bacon i varm stekpanna tillsammans i cirka 3 minuter. Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop med smöret. Lägg i torskryggen. Salta och peppra. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.

Servera med kokt potatis / potatisstomp /potatismos / potatispuré / pressad potatis / hasselbackspotatis / krossad potatis och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *