För bra för att vara sant?!

Nyttiga hemgjorda chipsNu har jag har ett riktigt bra tips! Det är faktiskt nästan för bra för att vara sant. Det är ett tips på hur du gör dina egna, NYTTIGA, chips till fredagsmyset/myset på bara 5 minuter. I mikrovågsugnen dessutom.

Lägg tunt hyvlad potatis på ett bakplåtspapperJag trodde knappt på det själv förens jag faktiskt testade för första gången häromdagen. De blir krispiga, frasiga och fantastiskt välsmakande och är ändå nyttiga! Kan det bli bättre?! Du kan dessutom variera mellan potatis, sötpotatis, rödbetor, palsternacka eller vad du nu är sugen på och självklart kan du variera kryddning efter eget smak och tycke, som salt, peppar, paprika, vitlök, grillkrydda eller vad du nu gillar.

Färdiga goda och krispiga chipsSkölj potatisen noga (du behöver inte skala om du inte vill). Skär tunna skivor, gärna på en mandolin. Sprid ut skivorna på ett bakplåtspapper. Torka skivorna torra med hushållspapper. Om du vill spraya lite lätt med en olivoljespray. Krydda. Lägg in i mikron och kör 3-4 minuter. Ha lite koll under tiden och ta ut dom när de har fått lagom med färg och krispighet. Eventuellt måste du bryta isär de som fastnat i varandra. Lägg i skål och njut!

Trevligt och nyttigt fredagsmys önskar vi dig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *