Fredrik bakar med glädje

Fredrik bakar med glädje

Fredrik bakar med glädje

Ni som läser min blogg vet att jag älskar sötsaker. Godis i alla sorter och former, chips och andra tilltugg, glass och bakverk. När det kommer till bakverk är mina favoriter bullar, småkakor, mjuka kakor och pajer. Bullar kommer som absolut etta! Tårta och bakelser funkar, men måste jag välja tar jag hellre bullar och kakor! Mitt favoritbakverk just nu är kardemummabullar och bästa bullarna i stan köper jag minst en gång i veckan på Pontus i DN-huset. De är helt fantastiskt goda, jag är beroende! Fast handen på hjärtat, det är väl inget som slår smaken och doften av hembakat?! Jag har därför införskaffat den hyllade receptboken Fredriks fika – Bakat med glädje av Fredrik Nylén.

Syltkakor - min favorit när det kommer till småkakor.

Syltkakor – min favorit när det kommer till småkakor.

Mazariner har jag aldrig bakat men nu är det väl snart dags?!

Mazariner har jag aldrig bakat men nu är det väl snart dags?!

Jag gillar den personliga touchen med kort från Fredriks barndom.

Jag gillar den personliga touchen med kort från Fredriks barndom.

I Fredriks fika finns allt det jag gillar mest samlat. Saftiga bullar, söta småkakor och perfekta mjuka kakor. Tårta finns självklart också med, inget kalas utan tårta. Det lustiga är att de två tårtrecepten är just de två jag tycker bäst om och brukar göra vid kalas – klassisk tårta och pinocchiotårta. Ja, och så chokladbollstårta förstås. Den har hyllats hos alla som recenserat boken. Chokladbollar kan man ju inte få för mycket av och en hel tårta att få mumsa av låter rena drömmen.

Apelsingifflar som ser underbara ut.

Apelsingifflar som ser underbara ut.

Kardemummabullar - min absoluta favorit när det kommer till bakverk.

Kardemummabullar – min absoluta favorit när det kommer till bakverk.

Nån som inte blir sugen?!

Nån som inte blir sugen?!

Boken är verkligen fullproppad med goda recept. Klassiskt och nytt i en fin blandning. Jag får se till att snart bjuda in till ett kak- och bullkalas så att jag får legitimt skäl att baka några (många?!?!) av alla dessa godsaker. Några av mina favoriter är Syltgrottor, Mazariner, Mormor Bloms mumsiga munkar, Apelsingifflar, Kardemummasnurror (såklart, vad trodde ni?!?!), Solbullar och Sandkaka. Någon som vill komma?!

Chokladbollstårtan alla talar om.

Chokladbollstårtan alla talar om.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *