Grillpremiär med strålande sol

Grillpremiär med strålande sol

Grillpremiär med strålande sol

Idag var det dags för grillpremiär med strålande sol i bakgrunden. Självklart åker grillen fram när solen skiner och det är cirka 10 grader varmt. Fattas bara annat! Eftersom det var jag själv som stod för grillningen hamnade kyckling på grillen. Undersökningar visar att det hälsosamma kycklingköttet fortsätter att öka i popularitet och framför allt är det kvinnorna som väljer kyckling på grillen.

BBQ Classic minutfilé med Sweet & smokey glaze och färsk sparris.

BBQ Classic minutfilé med Sweet & smokey glaze och färsk sparris.

Färsk grön sparris - älskar!!

Färsk grön sparris – älskar!!

På grillen hamnade en av Kronfågels vårnyheter. BBQ Classic minutfilé med Sweet & smokey glaze. Det är en produkt som tidigare funnits i sortimentet och nu gör av många efterlängtad comeback. Den består av fyra utbankade kycklingfiléer marinerade i grillkrydda. En glaze medföljer som man kan pensla på sista minutrarna för extra smak. Jag skippade dock detta då barnen föredrar smaken från grillkryddan.  Tack vare utbakningen som jämnar ut filén får man enkelt en jämnare grillning.

Färdigt att slänga på grillen.

Färdigt att slänga på grillen.

För att fira första vårdagen grillade vi årets första sparris. Jag älskar sparris. Framför allt grillad sparris. Krispigheten, spänsten och smaken är det inte mycket som slår!

Färdigt resultat!

Färdigt resultat!

Mycket smidigt med färdigmarinerad kyckling som går snabbt och enkelt att grilla. Minutfilén blev perfekt grillad. Smakrik och mör. Vad gäller saftigheten var den sådär. Når inte upp till nivåerna i smak och saftighet som kycklingsteak och kycklinglårfilé. De är mina absoluta favoriter när det kommer till grillad/stekt kyckling. Jag vet dock att ni är många därute som har kycklingfilén som favorit. Smaken är som tur är olika! Men totat sett fick minutfilén tummen upp från hela familjen.

BBQ Lårfilé Black & garlic

BBQ Lårfilé Black & garlic

Underbara grillspett med sötpotatispommes, grönsaker och sås.

Underbara grillspett med sötpotatispommes, grönsaker och sås.

Nyheten BBQ Lårfilé Black & garlic testade vi redan i fredags. Dock tillagad i ugn. BBQ Lårfilé Black & garlic är just min favoritdel. Kycklinglårfilé i en marinad av karamelliserad vitlök. Den hade fantastisk smak och var grymt mör och saftig. En produkt vi garanterat kommer slänga på grillen fler gånger i sommar.

*** Inlägget baseras på produktutskick men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget betalt för att skriva detta ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *