Hälsosam start

Brukar du avlägga nyårslöften? Jag har slutat med det för länge sedan. Tycker inte att jag haft något direkt behov av det. Jag tycker att varenda dag är det perfekta tillfället till nystart eller omstart om det skulle behövas. Däremot är det många som tar tillfället i akt och börjar sitt nya liv just från den första dagen på året. Topp tre av nyårslöften brukar vara att börja träna, gå ner i vikt/leva mer hälsosamt och att sluta röka.

Mitt tips är att inte gå ut för hårt. Ta hellre små steg i taget och skaffa hållbara vanor istället för att gå ut stenhårt, inte orka och ge upp.

Många tar som sagt tillfället i akt och skaffar nyttigare och hälsosammare matvanor. Ut med all jul- och festmat och in med sundare vanor och maträtter.

Behöver du leva lite nyttigare och hälsosammare och ännu inte kommit igång? Då passar det ju bra att det är måndag idag! Nystart någon? Varför inte laga till en god och nyttig lasagne? En lasagne där pastaplattorna ersatts med hyvlad squash, köttfärssåsen är späckad med smak och nyttiga grönsaker och bechamelsåsen är ersatt med lättkeso. Hela nyttigheten toppades med ett fint lager riven parmesan för extra smak och lite crunch. Mättande, gott och nyttigt!

Nyttig lasagne

Nyttig lasagne, 4 port

1 hyvlad squash
300 g lättkeso
400 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 finrivna morötter
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
vatten
salt, peppar, paprikapulver
riven parmesanost

Hyvla squash och lägg åt sidan. Skala och finhacka en gul lök. Skala och riv morötterna fint. Bryn köttfärsen i het panna. Fräs lök och morötter. Krydda efter smak. Häll på tomatpuré, krossade tomater och vatten. Låt koka, minst 20-30 minuter. Fyll på mer vatten under tiden om det behövs.

Lägg ut ett lager hyvlad squash i botten på formen. Klicka på halva mängden köttfärssås och halva burken keso. Lägg nästa lager med squash, resten av köttfärssåsen och keson. Toppa med det sista lagret hyvlad squash och finriven parmesanost.

In i ugnen 30 minuter på 225 grader. Njut med en fräsch sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Melicia skriver:

    Hej! Har just nu en tävling på bloggen där man har chansen att vinna ett BARE MINERALS GET STARTED-kit! Visst vill du va med? 😀 In på bloggen och kika! http://melicias.se/2015/january/tavling.html#comment

  2. Malin skriver:

    Så sant, rekommenderar alltid att började med små delmål under året. Kan ha ett stort löfte, men om det inte finns delmål så kommer det aldrig hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *