Ingen träning och äta rätt

Eftersom jag har gått ner en del i vikt på senare tid råder just nu träningsförbud för mig. Jag ska röra på mig så lite jag kan. Det känns både konstigt och trist eftersom träning är ett stort intresse hos mig och något jag älskar att utöva. Finns det något skönare än att tex ta en promenad i solskenet, gärna i sällskap med familjen eller en god vän?!

Jag har en kostplan jag följer och som jag berättade ska jag just nu äta 350 g lagad mat till lunch resp middag där 40% ska vara pasta/ris/potatis, 30% kött/fisk/fågel, 20% kokta grönsaker och 10% sås. Inga lightprodukter ska användas eller intas.

I övrigt har jag ett dagsschema jag äter efter. Det kommer att ändras och varieras över tiden. Just nu äter jag enligt följande plan:

8:00 Frukost – En portion havregrynsgröt med 1 dl mjölk (mellan), 2 msk sylt/äppelmos, en mjuk smörgås med 1 tsk smör, 1 skiva skinka/2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), ett glas vatten

9:45 Mellanmål – alt 1: En frukt, 2 digestivekex med 1 skiva ost (=2 hyvlade), en kopp te, alt 2: en mjuk smörgås med 1 tsk smör, 1skiva skinka, 2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), en banan

11:45 Lunch

14:45 Mellanmål – 2 dl fil/yoghurt med 1 dl müsli, en mjuk smörgås med 1 tsk smör, 1 skiva skinka/2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), en kopp te

18:00 Middag

20:30 Kvällsmål – En frukt, 2 skorpor med 1 tsk smör, 2 hyvlade ostskivor, 1 glas vatten eller te

Den här kostplanen känns helt okej att äta efter. Jag är van att äta 6 gånger om dagen även om mina mellanmål brukar vara större, luncherna och middagarna brukar vara lite mindre mängd och antagligen inte ”rätta” fördelningen, jag dricker i vanliga fall betydligt mer och jag äter normalt sett alltid någon sötsak eller flera under dagen. Nu kommer schemat anpassas efter helger och hur verkligheten ser ut för mig med familj, fika, middagar, hur det blir när man går ut på kvällen, etc.

Det här känns som en bra start och det dröjer förhoppningsvis inte länge innan jag är med i matchen så att säga!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *