Lax med goda såser
Nu inför jul är det många affärer som har bra pris på färsk laxfilé. Bara att köpa hem och njuta. Själv toppade jag min laxfilé med lite grönt, salt, peppar och citron, in i ugnen ca 20-25 minuter på 175 grader. En härligt saftig och smakrik lax blev resultatet.
Vad gäller tillbehör till laxen blev det rester från veckans tidigare middagar. Just potatis, ris, pasta etc är oerhört svårt att beräkna hur mycket som går åt av hemma hos mig. En dag kanske allt går åt, en annan blir det mesta kvar… Mitt motto är att alltid tillaga för mycket än för lite. Det mesta håller bra i kyl eller frys. Idag hade vi rester av pasta, potatis, ris och bulgur.
Sås blev det också. En fetaoströra där jag blandade mosad fetaost med kvarg, salt och peppar. Mycket gott och fräscht.
Förutom lax och tillbehör serverades självklart grönsaker till middagen. Riktigt gott var det!
Senaste kommentarer