Lax med goda såser

Nu inför jul är det många affärer som har bra pris på färsk laxfilé. Bara att köpa hem och njuta. Själv toppade jag min laxfilé med lite grönt, salt, peppar och citron, in i ugnen ca 20-25 minuter på 175 grader. En härligt saftig och smakrik lax blev resultatet.

Vad gäller tillbehör till laxen blev det rester från veckans tidigare middagar. Just potatis, ris, pasta etc är oerhört svårt att beräkna hur mycket som går åt av hemma hos mig. En dag kanske allt går åt, en annan blir det mesta kvar… Mitt motto är att alltid tillaga för mycket än för lite. Det mesta håller bra i kyl eller frys. Idag hade vi rester av pasta, potatis, ris och bulgur.

Sås blev det också. En fetaoströra där jag blandade mosad fetaost med kvarg, salt och peppar. Mycket gott och fräscht.

Förutom lax och tillbehör serverades självklart grönsaker till middagen. Riktigt gott var det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *