Magert och mört kött
Jag gillar Polaricas sortiment av olika frysprodukter. Jag köper ofta hem någon av deras vilda köttskav (skava=skära tunna bitar av fruset kött). Det är enkelt, bekvämt, gott och nyttigt. Köttet är magert och mört och lätt att hantera. Något små, och dyra förpackningar dock. Två förpackningar brukar räcka till en middag för två vuxna och två barn.
Den här gången testade jag Kronhjortsskav med lätt röksmak. Jag använde den i en hemgjord Yakiniku. Otroligt smidigt med det redan fint skurna köttet. Tidigare har jag gjort så att jag själv skurit en frusen köttbit med mandolin eller använt tunt skuren lövbiff, men med skav behövde jag inte göra något alls. Bara att blanda ihop marinaden, hacka en purjolök och riva ett äpple. Stek och njut tillsammans med ris och grönsaker.
En rätt på under 500 kcal för den som räknar. Det gör inte vi utan vi äter, njuter och är glada för att vi lever här och nu!
Yakiniku, 4 port
800 g tunt skuren entrecôte (2 förpackningar Polarica Kronhjortsskav med lätt röksmak a 240 g)
1/2 fint strimlad purjolök
1 skalat och rivet äpple
1 1/2 msk sesamfrön
marinad:
6 msk soja
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk sambal oelek
3 finhackade vitlöksklyftor
Blanda ihop allt till marinaden. Lägg ner kött, purjolök och äpple och låt marinera i ca 30 min. Stek hastigt i olja i wokpanna. När köttet är klart, stör över sesamfrön. Servera till ris och goda grönsaker.
Senaste kommentarer