Magert och mört kött

Jag gillar Polaricas sortiment av olika frysprodukter. Jag köper ofta hem någon av deras vilda köttskav (skava=skära tunna bitar av fruset kött). Det är enkelt, bekvämt, gott och nyttigt. Köttet är magert och mört och lätt att hantera. Något små, och dyra förpackningar dock. Två förpackningar brukar räcka till en middag för två vuxna och två barn.

Hemgjord yakiniku, ris och grönsaker.

Hemgjord yakiniku, ris och grönsaker.

Den här gången testade jag Kronhjortsskav med lätt röksmak. Jag använde den i en hemgjord Yakiniku. Otroligt smidigt med det redan fint skurna köttet. Tidigare har jag gjort så att jag själv skurit en frusen köttbit med mandolin eller använt tunt skuren lövbiff, men med skav behövde jag inte göra något alls. Bara att blanda ihop marinaden, hacka en purjolök och riva ett äpple. Stek och njut tillsammans med ris och grönsaker.

Gott och fräscht med skav från Kronhjort.

Gott och fräscht med skav från Kronhjort.

En rätt på under 500 kcal för den som räknar. Det gör inte vi utan vi äter, njuter och är glada för att vi lever här och nu!

Yakiniku, 4 port

800 g tunt skuren entrecôte (2 förpackningar Polarica Kronhjortsskav med lätt röksmak a 240 g)
1/2 fint strimlad purjolök
1 skalat och rivet äpple
1 1/2 msk sesamfrön

marinad:
6 msk soja
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk sambal oelek
3 finhackade vitlöksklyftor

Blanda ihop allt till marinaden. Lägg ner kött, purjolök och äpple och låt marinera i ca 30 min. Stek hastigt i olja i wokpanna. När köttet är klart, stör över sesamfrön. Servera till ris och goda grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *