Midsommarafton 2019

Midsommarafton 2019

Midsommarafton 2019

Åh, vilken underbar och trevlig midsommarafton vi hade igår! En sådan dag man kan tänka tillbaka på med värme och glädje. Den innehöll allt från perfekt väder och trevligt sällskap till god mat och dryck. En riktigt instagramvänlig midsommarafton 2019 där leendena var lika äkta som de ser ut att vara på bilderna.

Lunchen dukas upp på altanen.

Lunchen dukas upp på altanen.

Så mycket gott!

Så mycket gott!

I glada vänners lag!

I glada vänners lag!

Traditionsenligt firades midsommarafton med goda vänner, det börjar bli en god vana! Dagen började med en fantastisk, traditionell midsommarlunch där vi alla bidrog med våra favoriter. Olika sorters sill, gravad lax, hovmästarsås, ägghalvor med kaviar, västerbottenpaj, köttbullar, prinskorv, pepparrotsfyllda köttrullar, färskpotatis, gräddfil, bröd, smör och ost, öl, snaps och alkoholfri dricka.

Tårtutkörare - mitt nya yrke?

Tårtutkörare – mitt nya yrke?

Tur eller skicklighet?!

Tur eller skicklighet?!

Sedan tog vi cyklarna ner till Bruket där Jakobsbergskyrkans församling och Equmenia varje år arrangerar ett midsommarfirande med midsommarstång, musik och dans tillsammans med Kungssängens folkdansgille. Folk sitter i gräset med picknickkorgar och glatt humör. Vi hade ju redan ätit men jordgubbstårtan jag hade lagat fraktades ner på min cykel tillsammans med god dryck och filtar. Trots att turen gick över asfalt, över stock och sten i skogen och slutligen över gräs kom den fram relativt hel och fin. Mirakulöst nog kan man tycka, eller skicklighet av mig?! Vi fikade, barnen cyklade och slutligen dopp i böljan blå (i bara underkläderna – badkläder hade vi inte en tanke på).

Familjen G.

Familjen G.

Familjen S.

Familjen S.

Picknick i det gröna.

Picknick i det gröna.

Kvällen fortsatte sedan hemma hos våra vänner med grill och chill, men här tog jag en paus från fotograferandet. Något får man hålla för sig själv! Jag hoppas så att vi kommer fira många midsomrar ihop framöver. Vi trivs verkligen bra ihop, både vuxna och barn!

Mountainbikecykling i värmen.

Mountainbikecykling i värmen.

Värme kräver bad!

Värme kräver bad!

Här badar våra kids.

Här badar våra kids.

Idag har jag jobbat häcken av mig inför det traditionella släktkalaset imorgon. Filippa har fyllt 15 och det ska såklart firas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *