Nyårsafton 2023

Nyårsafton 2023
Nyårsafton 2023
Glitterklänning på nyårsafton till ära!
Glitterklänning på nyårsafton till ära!

Nyårsafton 2023 blev inte alls som planerad men absolut fin och underbar och precis som vi ville ha den utifrån de givna förutsättningarna. Först var tanken att fira med de vänner vi alltid firar med, hemma hos dom, men eftersom Fabbe finns i vårt liv kände vi att vi i år behövde fira nyårsafton i hemmets lugna(re) vrå. Fabbe ogillar starkt alla fyrverkerier och smällare. Då bjöd vi över Mattias systrar med familj men de fick ställa in någon dag innan då barnen blev sjuka och sen blev Mattias sjuk också så vi firade ensamma hemma! Men som sagt, det blev mycket lyckat!

Förrätt med gratinerad hummer!
Förrätt med gratinerad hummer!

Vi hade självklart inga raketer men vi åt och drack gott, spelade spel och såg en bra film. Filmen spelades på hög nivå för att försöka överrösta smällare och raketer.

Skål!
Skål!

Kvällen inleddes med goda ostar som uppladdning. Till förrätt åt vi sedan gratinerad hummer med Västerbottensost och till detta drack vi champagne, Tattinger. Kan inte finnas mycket som slår hummer! Sedan serverades en klassisk varmrätt bestående av grillad oxfilé, potatisbakelser, rödvinsås och bearnaisesås. Potatisbakelserna är sååå goda och ett av mina mest populära recept, inte minst vid nyår. Köttet var helt perfekt liksom övriga tillbehör. Till efterrätt blev det chokladmoussetårta som vi köpt på Ica Maxi, riktigt god. Inte så mäktig utan bara fluffig och god!

Till huvudrätt blev det oxfilé, potatisbakelser och vinsås
Till huvudrätt blev det oxfilé, potatisbakelser, vinsås och bea.
Chokladmoussetårta till efterrätt (och bekväma kläder på)!
Chokladmoussetårta till efterrätt (och bekväma kläder på)!

Vid tolvslaget blev det traditionsenligt smörgåstårta. Kan vara den godaste smörgåstårta som finns. Så mjuk och len och god! Till detta drack vi mousserande. Njuter hellre av äkta varan när man är pigg och smaksinnet är på topp! Vi kröp upp hela filmen i sängen i sovrummet, drog ned rullgardinen och hade Skansens nyårsfirande på hög volym på TVn för att undvika ljuden utifrån. Gick väl sådär, han blev lite rädd men kände sig trygg tillsammans med oss.

Smörgåstårta till tolvslaget är ett måste!
Smörgåstårta till tolvslaget är ett måste!
Hela familjen i sängen för att skåla in tolvslaget!
Hela familjen i sängen för att skåla in tolvslaget!

Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll där jag (tyvärr) inte såg en enda nyårsraket!

Skål och gott nytt 2024!
Skål och gott nytt 2024!
Sluta skjuta raketer, bomber och granater!
Sluta skjuta raketer, bomber och granater!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *