Pågen SurdegsGoda
Nu var det ett tag sedan sist men nu är jag i testar tagen för Buzzador igen. Den här gången har jag och familjen nu fått hem Pågen SurdegsGoda för test och recension. Det innehåller 40% fullkorn och kallpressad rapsolja från Österlen. Är helt fritt från konserveringsmedel. Brödet passar till såväl frukost och lunch, som till lagrade ostar eller buffémat.
Ett fint bröd med god lukt och tydliga kärnor och frön. Lagom tunna skivor. Mycket god smak! Jag reagerar dock på att det inte är nyckelhålsmärkt. Jag antar att anledningen är att andelen sockerarter är för hög, 11 g/100 g. Långt upp på innehållsförteckningen hittar vi förklaringen, sirap. Personligen tror jag att brödet troligen hade varit lika gott om man minskat mängden sirap. Kanske något att tänka på till lanseringen av SurdegsGoda vol2?!
Jag har testat brödet både till frukost och som en av ingredienserna i en helt fantastisk förrätt. Frukost helt okej. Som en vanlig surdegsmacka, inget speciellt. Men förrätten. Mattias gjorde ordning en varsin råbiff. Magiskt gott! Som en match in heaven till brödet!
Mattias råbiff på SurdegsGoda, 4 förrätter
250 g nymald högrevsfärs
2 skivor Pågen SurdegsGoda
smör
4 äggulor
1 finhackad gul lök
Dijonsenap eller valfri senap efter smak och tycke
Kapris
salt och nymald peppar
Använd nymald högrevsfärs. Forma till fyra runda råbiffspuckar. Smörstek två skivor Pågen SurdegsGoda. Dela bröden på hälften. Råbiffen monteras sedan på en halv brödskiva och toppas med en rå äggula. Lägg hackad gul lök, kapris och senap på sidan om. Njut till valfri god dryck!
Senaste kommentarer