Pågen SurdegsGoda

Pågen SurdegsGoda

Pågen SurdegsGoda

Nu var det ett tag sedan sist men nu är jag i testar tagen för Buzzador igen. Den här gången har jag och familjen nu fått hem Pågen SurdegsGoda för test och recension. Det innehåller 40% fullkorn och kallpressad rapsolja från Österlen. Är helt fritt från konserveringsmedel. Brödet passar till såväl frukost och lunch, som till lagrade ostar eller buffémat.

Fint bröd med tydliga kärnor och frön.

Fint bröd med tydliga kärnor och frön.

Ett fint bröd med god lukt och tydliga kärnor och frön. Lagom tunna skivor. Mycket god smak! Jag reagerar dock på att det inte är nyckelhålsmärkt. Jag antar att anledningen är att andelen sockerarter är för hög, 11 g/100 g. Långt upp på innehållsförteckningen hittar vi förklaringen, sirap. Personligen tror jag att brödet troligen hade varit lika gott om man minskat mängden sirap. Kanske något att tänka på till lanseringen av SurdegsGoda vol2?!

Dags att äta förrätt.

Dags att äta förrätt.

Jag har testat brödet både till frukost och som en av ingredienserna i en helt fantastisk förrätt. Frukost helt okej. Som en vanlig surdegsmacka, inget speciellt. Men förrätten. Mattias gjorde ordning en varsin råbiff. Magiskt gott! Som en match in heaven till brödet!

Mattias råbiff på SurdegsGoda

Mattias råbiff på SurdegsGoda

Mattias råbiff på SurdegsGoda, 4 förrätter

250 g nymald högrevsfärs
2 skivor Pågen SurdegsGoda
smör

4 äggulor
1 finhackad gul lök
Dijonsenap eller valfri senap efter smak och tycke
Kapris
salt och nymald peppar

Använd nymald högrevsfärs. Forma till fyra runda råbiffspuckar. Smörstek två skivor Pågen SurdegsGoda. Dela bröden på hälften. Råbiffen monteras sedan på en halv brödskiva och toppas med en rå äggula. Lägg hackad gul lök, kapris och senap på sidan om. Njut till valfri god dryck!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *