Pottan regerar
Helt ärligt, den bästa kökspryl vi har hemma just nu måste vara min Crock-Pot. Vilken fantastisk uppfinning! Tänk att jag inte upptäckt detta tidigare. Det är ju hur smidigt som helst. På kvällen, eller samma morgon, lägger du ner maten du vill äta i pottan (förberedelserna brukar ta max 10-15 minuter lite beroende på vad du ska laga till, förbereder du på kvällen måste den givetvis in i kylen över natten), sätter på den på morgonen, går och jobbar eller vad du nu vill eller måste göra och när du kommer hem på kvällen är middagen klar att ställa fram på bordet. Förutom att pottan gör det mesta av jobbet får du på köpet den mest välsmakande maten du kan tänka dig. Helt klart värt att investera i en bra Crock-Pot om du ännu inte gjort det.
Kvällens helt delikata middag blev hel kyckling med potatis och lök. Kycklingen var så mör, saftig och välsmakande efter cirka 8 timmars slowcooking. Potatisen och löken fick smak av kycklingen och blev också den helt delikat. Perfekt tillagad också med lagom mycket tuggmotstånd kvar.
Hel kyckling med potatis och lök, 4 port
1 msk olja
1 färsk kyckling
6 potatisar
1 gul lök
Kycklingrub
salt, peppar
1 tsk kycklingfond
1/2 dl vatten
Häll i olja i pottan. Skala och skiva potatis och gul lök. Ner i pottan. Gnid in kycklingen i en färdig rub och lägg den ovanpå potatisen och löken. Krydda med salt och peppar. Häll i 1 tsk kycklingfond och 1/2 dl vatten. Lägg på locket. Sätt på låg värme och timern på 8 timmar.
Senaste kommentarer