Röding med waldorfsallad

Lördagskvällen bjöd på min favoritfisk, röding. En fantastiskt god fisk. Jag passar på och köper hem hela rensade fiskar i fiskdisken när det är extrapris. Brukar då kosta ca 99 kr per kilo och det är helt okej pris. Visserligen är det inte filé utan hel fisk men fisken blir så mör vid tillagningen att den lätt lossnar från benen.

Till fisken gjorde jag en waldorfsallad. Receptet är skapat av Jacob Wismar för Risenta. Salladen kan man till exempel ha som förrätt eller som ett inslag på jul- eller påskbordet, eller som idag som ett tillbehör till kött eller fisk. Min vana trogen gjorde jag små justeringar i receptet. Jag minskade mängden äpple och sallad, la till babyspenat, gurka och fint skuren knipplök. Den grekiska yoghurten bytte jag ut mot gräddfil eftersom det var som fanns att tillgå i kylen.

Maten blev riktigt god, det är så fräscht med citronsmak från fisken (jag lagade den i ugn med dill och citronklyftor och salt i 200 grader ca 20 min) och den härliga vårliga salladen!

Waldorfsallad med gröna linser

2 dl Risenta gröna linser
1 salladshuvud
2 äpplen
1 påse Risenta valnötter

Lätt Waldorf dressing

1 dl grekisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
2 msk citronsaft

Koka linserna enligt anvisning på paketet. Låt svalna. Bryt salladen i bitar och skär äpplena i tunna skivor. Rör ihop dressingen. Blanda linser, sallad, äpple i en skål med lite dressing och toppa med valnötter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. september 1, 2010

    […] middag blev grillad kyckling och till det serverade jag en waldorfsallad. Kycklingen rubbade jag med en sockerfri grillkrydda och lät marinera i kylen över natten. Hel […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *