Superbra mellis efter träningen

Superbra mellis efter träningen

Superbra mellis efter träningen

Att äta ordentligt före träningen är självklart för de flesta. Däremot är det lätt att glömma att fylla på med energi efter passet. Ett träningspass kräver mycket energi och sliter på kroppen. Därför är det viktigt att fylla på med rätt näring för att kroppen ska återhämta sig snabbare. Fyll på med både kolhydrater, behövs för återuppbyggnad av glykogen, samt protein, för att musklerna ska återuppbyggas istället för att brytas ned. Här kommer ett tips på superbra mellis efter träningen. Grönsaksstavar, fröknäcke och hemgjord hummus. Hummus är perfekt att dippa grönsakerna i samt att ha på knäcket. Gärna ett glas mjölk eller vatten till mellanmålet.

Galet gott!

Galet gott!

Antingen gör du ditt eget fröknäcke från grunden eller tar genvägen med en färdig mix, tex från Risenta. Har du tid svänger du ihop en hemgjord hummus eller köper färdig i affären. Idag gjorde jag en paprikahummus som blev helt fantastiskt god! Vad gäller grönsaksstavar så passar allt möjligt, tex morot, vit- och rödkål, gurka, blomkål, paprika, kålrabbi etc. Ta det som finns hemma helt enkelt. Doppa grönsakerna i hummusen och bre på mackan. Ät och njut!

Ingredienser till paprikahummus.

Ingredienser till paprikahummus.

Använd en mixer alternativt stavmixer.

Använd en mixer alternativt stavmixer.

Helt magiskt god paprikahummus.

Helt magiskt god paprikahummus.

Paprikahummus

1 paprika i valfri färg
olja till paprikan
400 g kikärter
3 msk neutral olja
4 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 skvätt vatten
2 tsk tahini
saften från 0,5 citron
salt och peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Dela, kärna ur och lägg paprikan på en plåt med olja och salt. Baka i ugnen tills skalet är svart, ca 20 min. Låt svalna. Dra sedan av skalet. Hacka paprikan i mindre bitar. Mixa sedan paprika och övriga ingredienser tills du har en slät hummus. Toppa med olivolja vid servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *