Vårens faktaböcker från Norstedts

Presentation av vårens faktaböcker från Norstedts

Presentation av vårens faktaböcker från Norstedts

Grönt är skönt!

Grönt är skönt!

I veckan var jag på en presentation av vårens faktaböcker från Norstedts. Som vanligt har vi massor med mycket intressanta böcker att se fram emot. Jag verkligen älskar det tryckta ordet och njuter enormt av en god bok, oavsett genre. Det vi har att se fram emot i vår är en rad författare som inspirerar till den vackraste trädgården, den nyttigaste maten, den bästa träningen, den mest glimrande huden, den största kärleksupplevelsen och boken om lagom.

Boken om lagom – Göran Everdahl

Boken om lagom – Göran Everdahl

Boken om lagom – Göran Everdahl. Boken är en sorts berättelse om Sverige, även känt som ”landet lagom”. Det är historia, samhälle och på individnivå. Boken ska vara folkbildande men ändå rolig. Den tar upp begreppet lagom inom olika områden som Lagom mode, Lagom miljö, Lagom mat och Lagom politiska skandaler.

Kärlek på allvar – Daniella Gordon

Kärlek på allvar – Daniella Gordon

Kärlek på allvar – Daniella Gordon. Daniella är en otroligt karismatisk och livfull kvinna, samtalsterapeut sedan 40 år. Hon har i boken samlat sina bästa tips för alla som vill ta kärlek på allvar. Den som vill ta kärlek på allvar ska gå in med hela hjärtat. Inte gardera sig, inte ljuga, inte fly, inte stänga kontakten med sitt inre. Istället ska man öppna sig för den andras kärlek och ge av sig själv.

Odlarliv – André Strömqvist och Andreas Graveleij

Odlarliv – André Strömqvist och Andreas Graveleij

Odlarliv – André Strömqvist och Andreas Graveleij. I boken berättar André och Andreas om trädgårdsresan de har gjort genom livet. De började med en kolonilott, bosatta på Kungsholmen. Efter ett tag kom drömmen om att gå ut i trädgården året om. Kolonilotten räckte inte längre. Efter långt letande hittade de en gammal lanthandel i Falun med 1600 kvadratmeter tomt. När paret köpte huset och tomten var den i princip fri från växtlighet. De fick därför från början och arbetet med att skapa en hållbar trädgård inleddes.

Hannus jordiga – Hannu Sörenström

Hannus jordiga – Hannu Sörenström

Hannus jordiga – Hannu Sörenström. Hannu är en hängiven grönsaksodlare om genom bokens inspirerande grönsaksrecept vill förmedla hur härligt, fräscht och gott det är att få in mer grönt i sin vardagliga kost. Det gäller att ta tillvara grönsakerna på ett bra sätt. Recepten fungerar både som egna rätter och som tillbehör till kött, fisk och fågel.

Vår gröna kokbok och Mera veckans vego – Sara Begner

Vår gröna kokbok och Mera veckans vego – Sara Begner

Vår gröna kokbok och Mera veckans vego – Sara Begner. Vår gröna kokbok är kokboksklassikern Vår kokbok som förra året kom i en hälsoupplaga men nu kommer i en helt grön upplaga. Det är en grundkokbok som är till för alla. Något tryggt att luta sig mot. Den rymmer över 500 recept, fakta om råvaror och smarta tillagningstips. Mera veckans vego är en uppföljare till Saras bok Veckans vego som kom för två år sedan. Nu får vi ännu fler inspirerande recept på gröna måltider som går snabbt att laga, är enkla, inte så dyra och har lättillgängliga råvaror.

Hello glow – Hannah Sjöström

Hello glow – Hannah Sjöström

Hello glow – Hannah Sjöström. I boken får vi veta hur man med naturlig hjälp själv kan fixa glowet och boosta sin hy. Det är ekologisk och naturlig skönhet med ett holistiskt tänk. Genom att ladda skafferiet, prioritera motion och se till att sova mer kan man enkelt bli sin egen bästa hudterapeut.

Vegomejerier – Emelie Holm

Vegomejerier – Emelie Holm

Vegomejerier – Emelie Holm. I boken lär Emelie hos hur man skapar egna helvegetariska mejeriprodukter och hur man sedan använder dem i sin matlagning. Vi får lära oss hur man gör tex ost, mjölk, yoghurt, smör, bakverk och röror.

Smilla fixar glutenfritt – Smilla Luuk

Smilla fixar glutenfritt – Smilla Luuk

Smilla fixar glutenfritt – Smilla Luuk. Smillas tredje bok med glutenfria recept. Den här gången fokuserar boken på glutenfria recept på rätter och bakverk som äts vid olika högtider.

Stora träningsboken för gravida – Lovisa Sandström och Jessica Almenäs

Stora träningsboken för gravida – Lovisa Sandström och Jessica Almenäs

Stora träningsboken för gravida – Lovisa Sandström och Jessica Almenäs. Lovisas och Jessicas tredje gemensamma bok. Jessicas graviditet blev startskottet för bokens tillkommande och handlar helt enkelt om hur man kan träna när man är gravid. Genom boken vill man visa att man både kan och bör hålla igång med aktivitet under graviditeten. Träningsprogrammen är anpassade efter vilken trimester man befinner sig i och rymmer tre olika nivåer. Målet är rörelse, inte prestation. Läkare, barnmorskor och sjukgymnaster har också varit involverande i skrivandet av boken som annars som vanligt i denna bokserie består av Lovisas fakta- och träningstips och Jessicas reflektioner.

Din vän valpen – Natasja Ravenklint

Din vän valpen – Natasja Ravenklint

Din vän valpen – Natasja Ravenklint. Boken innehåller allt mu behöver veta före valpköpet och berättar hur mu handskas med olika situationer under den första tiden.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *