Nyttigt med kyckling
Så här första dagarna in på nya året är det många som söker recept på nyttig, hälsosam mat. Många som tränar och vill hålla vikten äter stora mängder kyckling. Kyckling och ris är en klassiker som fungerar för hela familjen. Kyckling är näringsrik och lättlagad mat med mycket vitaminer och mineraler. Den är tex rik på ämnet selen som bland annat stärker immunförsvaret och järn som vår kropp behöver för att bilda röda blodkroppar. Det gör i sin tur att syreupptagningsförmågan ökar. Dessutom innehåller kyckling proteiner och fett av bra kvalitet. Det är alltså nyttigt med kyckling.
Bara kyckling och ris kanske inte är så gott. Piffa upp med någon god sås, kall eller varm. Vill du ha en jättenyttig sås använd kvarg och tillsätt tex pressad vitlök, salt och peppar eller kvarg, citronzest, salt och peppar.
Jag valde att göra en fräsch och god Chicken Satay med jordnötssås och ris. En favoriträtt hos hela familjen. Även denna gång gjord på färdig mix från affären (marinad- och såsmix ingår, blandas ut med mjölk eller kokosmjölk) men självklart kan man göra egen om man har tid med det. Färdiga mixer är ofta dolda sockerbomber, men denna är faktiskt helt okej. Fantastiskt god är den i vilket fall. Står i den asiatiska hyllan i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer.
Senaste kommentarer