Barnvänlig gulaschsoppa

Barnvänlig gulaschsoppa!
Barnvänlig gulaschsoppa!

Det känns som om jul och jullovet till stor del handlar om mat. Årets jul lite speciellt eftersom många på grund av Corona spenderar mer tid ute. Då är en barnvänlig gulaschsoppa tillagat i en Crock Pot, slow cooker, perfekt! Gör i ordning allt på morgonen. Tryck på start. Sedan är maten klar lagom till lunch eller middag när man kommer hem från uteaktiviteterna. Blir inte smidigare än så! Perfekt också att ta rester från dagen innan och ta med ut till lunch i mattermos.

Ingredienser som behövs till din gulasch.
Ingredienser som behövs till din gulasch.
Bryn köttet runt om och låt även löken bryna en stund. Lägg sedan ner allt i Crock Pot.
Bryn köttet runt om och låt även löken bryna en stund. Lägg sedan ner allt i Crock Pot.
Min gulasch är klar att serveras.
Min gulasch är klar att serveras.

Denna gulaschsoppa har jag gjort på innanlår från älg, men det går lika bra med högrev eller annat nötkött, köttfärs eller viltkött av valfri sort. Bjud soppan rykande het och servera med en klick crème fraiche på toppen som pricken över i!

Gulaschsoppa med potatis, morot och paprika
Gulaschsoppa med potatis, morot och paprika
Servera med en klick crème fraiche på toppen som pricken över i!
Servera med en klick crème fraiche på toppen som pricken över i!

Barnvänlig gulaschsoppa med potatis, morot och paprika, 4 port

500 g högrev, grytbitkött eller viltkött
1 stor gul lök eller 2 små
3-4 potatisar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 liten bit röd chili
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 dl rödvin (kan uteslutas)
1 msk paprikapulver
Salt och peppar

Tärna köttet och bryn i smör. Salta och peppra. Hacka den gula löken och bryn tillsammans med köttet mot slutet så att den blir mjuk. Tärna paprika, potatis och morötter. Finhacka vitlök och chili. Lägg allt i Crock Pot, blanda i tomatpuré och paprikapulver och slå på vatten och rödvin. Sätt på locket och låt gå 5-7 timmar (beroende på val av kött) på låg effekt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer paprikapulver. Man kan också tillsätta mald kummin för mer klassisk ”ungersk” smak.

Vill du hellre ha gryta än soppa, minska bara på mängden vatten och kryddor. Man kan självklart också göra gulaschsoppan i en gryta på spisen. Anpassa tillagningstid därefter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *