Glutenfritt kesobröd

Glutenfritt kesobröd

Glutenfritt kesobröd

Jag har verkligen dragit ner på mitt bloggläsande. Mitt intresse för andras göranden har minskat och det hinns helt enkelt inte med i samma utsträckning som förut. Det blir mer att jag klickar in sporadiskt på olika bloggar. Ofta efter tips på Instagram eller Facebook. Bloggen Supermat är en av de jag hamnar på när jag ser att de har ett nytt spännande recept att bjuda på. De har vid många tillfällen tipsat om ett bröd som sett så oerhört gott och lockande ut. I helgen fick jag äntligen tillfälle att baka detta. Här kommer därför receptet på ett magiskt glutenfritt kesobröd.

Jag har tidigare testat att göra en nyttig kycklingpaj signerat Supermat. Den var supergod och en rätt jag verkligen rekommenderar. Och kesobrödet var precis så gott som det beskrivs. Smakrikt, luftigt och knaprigt! En ny favorit! Så tvätta händer, kavla upp armarna och gå ut i köket och baka.

Nybakat kesobröd med smör och marmelad.

Nybakat kesobröd med smör och marmelad.

Mums mums!

Mums mums!

Receptet hittar ni nedan. Mina ändringar och val hittar ni i parentes.

”Ni som har följt oss ett tag vet ju att jag bakar mitt kesobröd väldigt, väldigt ofta. Det är de receptet jag gjort allra flest gånger här på bloggen! Är sämre på att variera brödsorter när jag fullkomligt älskar detta bröd men brukar istället variera pålägg. Brödet är gott att äta som det är men allra godast när du rostar det, namnam!”

Kesobröd!

Kesobröd!

Kesobröd, 1 mindre limpa

4 ägg (3 ägg)
250 gram keso (minikeso)
0,5 dl linfrön el chiafrön (linfrö)
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl (1 dl kikärtsmjöl)
1 tsk bakpulver
salt
brödkryddor

Sätt ugnen på 175 grader.

Kör samtliga ingredienser lite snabbt i en matberedare (jag hoppade över detta steg och det blev bra ändå). Häll sedan smeten i en brödform med bakplåtspapper. Toppa med pumpafrön.

Grädda i ugnen i ca 60 minuter. Låt svalna under duk på bakgaller. Ät och njut.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *