Glutenfritt kesobröd
Jag har verkligen dragit ner på mitt bloggläsande. Mitt intresse för andras göranden har minskat och det hinns helt enkelt inte med i samma utsträckning som förut. Det blir mer att jag klickar in sporadiskt på olika bloggar. Ofta efter tips på Instagram eller Facebook. Bloggen Supermat är en av de jag hamnar på när jag ser att de har ett nytt spännande recept att bjuda på. De har vid många tillfällen tipsat om ett bröd som sett så oerhört gott och lockande ut. I helgen fick jag äntligen tillfälle att baka detta. Här kommer därför receptet på ett magiskt glutenfritt kesobröd.
Jag har tidigare testat att göra en nyttig kycklingpaj signerat Supermat. Den var supergod och en rätt jag verkligen rekommenderar. Och kesobrödet var precis så gott som det beskrivs. Smakrikt, luftigt och knaprigt! En ny favorit! Så tvätta händer, kavla upp armarna och gå ut i köket och baka.
Receptet hittar ni nedan. Mina ändringar och val hittar ni i parentes.
”Ni som har följt oss ett tag vet ju att jag bakar mitt kesobröd väldigt, väldigt ofta. Det är de receptet jag gjort allra flest gånger här på bloggen! Är sämre på att variera brödsorter när jag fullkomligt älskar detta bröd men brukar istället variera pålägg. Brödet är gott att äta som det är men allra godast när du rostar det, namnam!”
Kesobröd, 1 mindre limpa
4 ägg (3 ägg)
250 gram keso (minikeso)
0,5 dl linfrön el chiafrön (linfrö)
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl (1 dl kikärtsmjöl)
1 tsk bakpulver
salt
brödkryddor
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör samtliga ingredienser lite snabbt i en matberedare (jag hoppade över detta steg och det blev bra ändå). Häll sedan smeten i en brödform med bakplåtspapper. Toppa med pumpafrön.
Grädda i ugnen i ca 60 minuter. Låt svalna under duk på bakgaller. Ät och njut.
Senaste kommentarer