Green Kitchen Smoothies

Green Kitchen Smoothies

Green Kitchen Smoothies

februari i år fick jag för första gången höra talas om och träffa David Frenkiel och Luise Vindahl från vegetariska succébloggen Green Kitchen Stories. En helt fantastisk blogg med underbara bilder och magiska recept. Man vill ju genast springa ut i köket och laga till allt! Samma känsla får jag när jag bläddrar i deras senaste helt fantastiska, kokbok Green Kitchen Smoothies.

Skapa en perfekt smoothie!

Skapa en perfekt smoothie!

Green Kitchen Smoothies är en uppföljare till kokboken med samma namn som bloggen, Green Kitchen Stories. I boken delar dom med sig av ett 50-tal smaskiga, nyttiga, vete- och sockerfria smoothies. Alla fyllda av energi och oerhört vackra att se på. Smoothies är verkligen ett fantastiskt påhitt. Det är ett snabbt, enkelt och läckert sätt att fylla på med energi. Även ett väldigt bra knep för att smyga in extra grönsaker och frukter i den dagliga kosten. Smoothies passar lika bra till frukost, mellanmål, som alternativ till söta snacks och drycker, efter ett träningspass och till efterrätt.

Barnens gröna.

Barnens gröna.

Prestationshöjare före och efter träning!

Prestationshöjare före och efter träning!

Boken inleds med ett kapitel i grundläggande ”smoothie-teori” – vad bör finnas i ett smoothieskafferi, hur man skapar den perfekta smoothien, köksutrustning som behövs samt tips och trick. Boken är sedan indelad i två större delar. Enkla smoothies a la ”Skulle pappa göra det här”, samt mer matigare smoothies, ofta i flera lager och med mer intresseväckande utseende. Förutom smoothies finns kapitel med grundrecept på müsli, granola, nötsmör, chiapudding, nötmjölk och juicer. Självklart även ett dessertkapitel som innehåller smoothies som är mer åt det söta hållet.

Acaiskål extra allt!

Acaiskål extra allt!

Smoothie till dessert - mums!

Smoothie till dessert – mums!

Bokens uppdelning i enklare och svårare smoothies gör den perfekt för både nybörjare och entusiaster. Bilderna är oerhört vackra och recepten inspirerande. Allt de gör ser så läckert ut! Tänk att man med så få och vanliga ingredienser som finns i var mans hem kan skapa så goda näringsrika och energigivande, välsmakande små eller större måltider. Förutom bilder och recept älskar jag den personliga texten David eller Lusie har skrivit kring varje smoothie. Det levandegör verkligen boken och recepten.

Jag och min medarbetare i köket.

Jag och min medarbetare i köket.

Mise en place - bara att lägga ner i mixern!

Mise en place – bara att lägga ner i mixern!

Min mekaniska medarbetare jobbar för fullt!

Min mekaniska medarbetare jobbar för fullt!

Klart att njutas!

Klart att njutas!

Jag kommer att laga till flera smoothies ur denna bok, det kan ni lita på. Först ut blev Banan- och Snickersshake som jag gjorde till mig och Gustaf. De flesta recept är skrivna för två portioner. En snabb och enkel smoothie som precis som beskrivningen säger smakar som en Snickers, fast en nyttig sådan och i flytande form. Fylld med energi och nyttiga fetter. Jättegod!

Banan- och Snickersshake, 2 port

2 frysta bananer
4 msk osötat jordnötssmör
2 msk kakao
En nypa havssalt
2 1/2 dl vatten

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör på hög hastighet till en helt slät smoothie. Smaka av och justera sältan genom att tillsätta mer salt om det behövs. Häll upp i två medelstora glasflaskor och servera med sugrör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *